El Col·legi de Metges de Girona va instar el conseller de Salut, Boi Ruiz, a fer un gran pacte nacional per preservar l'actual sistema sanitari "públic i gratuït". En una reunió mantinguda el passat 5 de març, la institució gironina, juntament amb els altres Col·legis catalans, va demanar al titular de Salut que aboqui "els recursos econòmics necessaris per fer el sistema sostenible".

La trobada va servir perquè els representants dels professionals mèdics traslladessin la seva preocupació pel futur del sector. En aquest sentit, segons el Col·legi de Metges, el conseller Boi Ruiz els va garantir "que no hi haurà més rebaixes de sous dels metges, i així ho ha fet saber a les diferents entitats proveïdores".

En aquest sentit, el Col·legi va informar que s'havia arribat a un acord consistent que si una de les entitats de salut no pogués fer front al manteniment salarial actual, qualsevol canvi en la remuneració d'aquest hauria de ser pactat directament amb el "professional metge".

Així mateix, el conseller també va debatre amb els metges aspectes com ara que "d'acord amb el principi d'autonomia de gestió clínica, el metge aplicarà criteris purament professionals derivats exclusivament de la bona praxi mèdica".