Els propietaris dels boscos de Santa Pau han constituït una associació destinada a impulsar la creació de biomassa forestal, llenya , la millora de camins i els sistemes contra els incendis. Formen part de la comissió uns 50 propietaris, entre els quals han format una comissió de 6 persones. Els delegats serviran per gestionar les accions d'una entitat que controla 4.1o0 hectàrees de bosc. Un territori que, segons l'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (Units per Santa Pau-AM) està poc aprofitat per causa dels impediments burocràtics.

Ha informat que la comissió ha estat impulsada per l'Ajuntament i que els resultats no es veuran fins d'aquí a uns 3 anys.

L'alcalde ha indicat que en un termini curt la biomassa dels boscos privats de Santa Pau no servirà per subministrar energia als edificis públics del poble. La causa, segons ell, és que no disposen d'infraestructures per convertir el sotabosc privat en estelles de biomassa. Això no obstant, Companys?? no ha descartat aquesta solució per un futur més allunyat.

Dins de l'ideari ecologista i de producció pròpia de l'energia, l'Ajuntament ha demanat 184.000 euros al Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC). La destinació dels recursos està en l'execució del projecte de calefacció centralitzada pels edificis: escola, llar d'infants i dispensari mèdic.

El projecte preveu la instal·lació d'una gran caldera de biomassa porp de la llar d'infants. En el darrer ple, l'oposició de CiU va qüestionar la ubicació de la caldera per causa de l'impacte visual que representa.

En contra, l'alcalde, Josep Company, va defensar la idoneïtat del lloc perquè es podrà càrregar la caldera directament des de la part de dalt.