Els Mossos d'Esquadra han detingut en dos dies cinc persones per tràfic de drogues a la comarca del Baix Empordà. El passat 2 de març els agents van detenir tres homes que duien cocaïna en un cotxe. Van fugir d'un control policial a la C-66 al terme municipal de Torrent però la policia els va poder detenir més tard. Quatre dies més tard, el 6 de març, els mossos van detenir un home i una dona que traficaven també amb cocaïna a Palafrugell. Quatre dels detinguts han quedat en llibertat i el cinquè ha hagut d'ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

El passat 2 de març, a un quart de set de la tarda, els mossos portaven a terme un control preventiu a la carretera comarcal C-66, al terme municipal de Torrent (Baix Empordà) i van observar un vehicle que va accelerar de forma brusca i sense fer cas a les indicacions dels agents es va donar a la fuga. Una patrulla va iniciar el seguiment del vehicle per la C-66 i durant la persecució els mossos van veure com el conductor realitzava diverses imprudències greus, que posaven en perill a la resta d'usuaris de la via. També van observar com un dels ocupants va llençar dues bosses de plàstic per la finestra.

Finalment, els mossos van interceptar el vehicle i identificar els ocupants. Una altra patrulla va recollir les bosses de plàstic, que contenien substàncies estupefaents. En total hi havia 81,21 grams de cocaïna, que tindrien un valor de 4.872 euros.

Els agents van detenir els tres ocupants del vehicle per un delicte contra la salut publica. A més al conductor, se li va imputar un delicte de conducció temerària i un delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

Els detinguts són Ahmed L de 32 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Castelló d'Empúries, Khalik C de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, i Mohamed OA de 32 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Roses. Van passar el 6 de març a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la llibertat amb càrrecs de tots tres.

El mateix 6 de març, els mossos van detenir a Palafrugell, Vanessa JS, de 30 anys i de nacionalitat espanyola i Jamal EM, de 31 anys i de nacionalitat marroquina, tots dos veïns de Palafrugell, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els fets es remunten el dia abans, el 5 de març, quan els mossos van realitzar un dispositiu a Palafrugell, en una zona on hi havia sospites que s'estava traficant amb drogues.

Pels volts de tres de la tarda els mossos van veure dues persones, conegudes pels seus antecedents, les quals en detectar la presència policial van llençar una bossa de mà que duien. Els agents van recollir la bossa i van comprovar que contenia una quantitat considerable de paperines de pols blanc, que van resultar ser de cocaïna. En total hi havia 19 grams, amb un valor de 1.140 euros.

Quan els mossos van trobar la droga, Jamal EM va reaccionar violentament i es va enfrontar contra ells per intentar fugir del lloc, per la qual cosa els agents el van haver de reduir per detenir-lo. A més del delicte de tràfic de drogues també se l'acusa d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Es dóna la circumstància que aquell mateix matí, l'home acabava de quedar en llibertat per un delicte d'obstrucció a la justícia.

Els detinguts, amb antecedents, va passar dilluns passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar per Jamal EM l'ingrés a presó i per Vanessa JS la llibertat amb càrrecs.