Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de març una extreballadora d'un geriàtric de la Bisbal d'Empordà per robar amb violència als residents. Es tracta de Maria Clara DT de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de la població, que ja va ser detinguda el passat 6 de febrer pel mateix delicte mentre era treballadora del centre i, per aquest motiu, la van acomiadar. Els fets van produir la nit del passat 26 de febrer, quan, segons la denúncia, una dona va entrar al centre sense forçar cap accés i va robar una cadena d'or a una de les àvies. La víctima portava la cadena penjada al coll i es va despertar en adonar-se que li estaven traient.

L'àvia va agafar la cadena per intentar que no li prenguessin, però va rebre diverses bufetades fins que la va deixar anar.

La lladre va fugir del geriàtric sense ser vista per ningú i de la mateixa manera que havia entrat. Arran dels fets, els Mossos van obrir una investigació, la qual va apuntar a una extreballadora del geriàtric. Aquesta ja tenia antecedents per fets similars, que van motivar el seu acomiadament.

Tot apunta que l'extreballadora va accedir al geriàtric utilitzant una còpia de les claus de l'edifici que encara conservava. Valent-se dels coneixements que tenia sobre la distribució del lloc, la localització de les habitacions i les persones que les ocupaven, es va dirigir a una habitació per tal de cometre el robatori.

Un cop acabada la investigació, els agents van detenir Maria Clara DT, com a presumpta autora del robatori amb violència. La detinguda va passar el dia 6 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.