Una trentena d'empreses nàutiques de les comarques gironines portaran fins a 400 embarcacions a la Fira del Vaixell d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries. Hi haurà una àmplia oferta amb barques que tindran preus des dels 700 euros als 2,7 milions d'euros. Hi haurà altres productes relacionats amb la navegació, com caiacs. La Fira se celebrarà del 23 al 31 de març al port nàutic de la marina.

Una Bombard AX3 GAERo de 750 euros figura com una de les embarcacions més assequibles que s'exposarà al costat de vaixells aptes per a butxaques allunyades de la crisi. Una embarcació Sunreef 70 power del 2010 i 21,40 metres d'eslora apareix com la més cara, amb 2,7 milions de preu de sortida, al costat d'altres com un veler Surref Yachts, amb quatre anys, valorat en 1,8 milions. L'organització remarc que la selecció és molt àmplia per tal d'adaptar-se a tots els pressupostos i preferències nàutiques, des de motores de 70 peus, a barques de pesca, velers, motors d'aigua o els caiacs. Com en les anteriors edicions hi ha embarcacions "Milla 0" de les quals cada nàutica té una unitat a la venda. Es tracta de vaixells nous però a un preu molt assequible.

la Fira del vaixell és una de les més importants del país que ha resistit, tot i la crisi, els darrers 24 anys mantenint un nivell de vendes que oscil·la al voltant del 20%. Durant la fira es tanquen compres i altres es concreten posteriorment amb les empreses nàutiques. Al llarg del passeig que porta al port i als pantalans s'exposaran les diferents embarcacions perquè es puguin veure, visitar i comprar. L'accés és, com sempre, gratuït i compta amb algunes iniciatives paral·leles com l'organització el 27 d'abril d'una convocatòria d'exàmens de Patró de Navegació Bàsic i Patró d'Embarcació d'Esbarjo que organitza l'Escola Nàutica-Pesquera de la Generalitat amb la col·laboració de l'Ajuntament.