Ahir, un any més, el record de la nit en què la banda terrorista ETA va colpejar Roses es va fer present. Unes 150 persones van assistir a la missa i l'ofrena floral davant de l'Hotel Montecarlo de Roses, el lloc on l'agent dels mossos d'esquadra Santos Santamaria va perdre la vida a causa d'un atemptat terrorista ara fa 12 anys. L'agent Santos Santamaria estava desallotjant les més de 400 persones que es trobaven a la zona.

El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, va ser el primer en prendre la paraula per subratllar que els Mossos d'Esquadra continuen treballant "per preservar la seguretat de tots els ciutadans" tot i les "traves i retallades que pateixen i se'ls hi posen en el seu dia a dia".

D'altra banda, el cap de la Regió Policial de Girona, Joaquim Belenguer, va afegir que ahir també es retia homenatge "a tota la gent que s'entrega cada dia per preservar la seguretat dels ciutadans" i va recordar l'acció de dos mossos a Roses fa pocs dies "quan es van tirar al mar per salvar la vida d'una família que havia caigut a l'aigua a causa del temporal", va apuntar.