Els Mossos d'Esquadra van detenir tres conductors per pressumptes delictes contra la seguretat viària. Els fets van passar entre el 12 i l'11 de març als termes municipals de Girona, Agullana i Maçanet de la Selva.

El primer dels casos va passar el vespre del dia 11 de març a l'autopista AP-7, dins el terma municipal de Girona, quan els agents van detectar un vehicle que portava set persones al seu interior. En aturar-lo, el conductor va mostrar als Mossos d'Esquadra una fotocòpia en mal estat d'un permís de conduir de Croàcia. Com que no portava cap més documentació, el conductor va acompanyar els agents fins a la comissaria i allà es va comprovar que la seva veritable identitat era una altra i que no havia disposat mai de permís de conduir.

Els agents van detenir l'home, Silvio O., de 23 anys i amb domicili a Cornellà de Llobregat, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i un altre d'usurpació de l'estat civil. Silvio O. té antecedents i va passar el dia 12 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Alcoholèmia a Agullana

El segon fet va passar la matinada del dia 12 de març, a la carretera N-II, al terme municipal d'Agullana. Una patrulla de seguretat ciutadana de la comissaria de la Jonquera va haver de fer una maniobra evasiva per tal de no xocar amb un vehicle que va envair totalment el carril per on la patrulla circulava. Una altra dotació de Mossos de trànsit de la comissaria de Figueres, que es trobaven circulant en sentit nord també per la mateixa N-II, van aturar el turisme pocs quilòmetres més endavant.

Els agents van comprovar que el conductor, presentava símptomes evidents de conduir sota els efectes de l'alcohol. A la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,60 mg/l en aire expirat, més del doble del màxim permès (0,25 mg/l). Per això van detenir Slah B.F., de 19 anys i veí de Valence, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol i temeràriament.

El detingut, que no té antecedents, va passar el dia 12 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Tacògraf manipulat

El tercer cas es va produir la tarda del dia 12 de març a l'autopista AP-7, al terme municipal de Maçanet de la Selva, durant un control de transport de mercaderies.

En aturar un camió per tal d'inspeccionar-lo, els Mossos van comprovar que l'aparell tacògraf que marca el temps de conducció, portava hores registrant descans. El camioner havia posat un aparell que manipulava la informació que arribava al tacògraf per tal de continuar conduint, quan ja havia excedit les hores de conducció reglamentàries. Per això, van detenir Daniel Catalin P., de 34 anys i veí d'Hunedoara (Romania), com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic.

El detingut va passar el dia 13 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.