La directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, va expressar ahir la confiança que aquest any visitaran Catalunya més d'un milió de turistes russos "Nosaltres hem tancat el 2012 amb 750.000 turistes russos i aquest 2013 ens agradaria tancar la xifra d'un milió de turistes i crec que ho aconseguirem", va dir a la Fira Internacional de Turisme de Moscou (MITT), la més important d'Europa de l'Est i en la qual Catalunya compta amb un dels pavellons més grans.

La directora general va ressaltar que just aquest any es compleix el vintè aniversari de l'obertura de l'oficina de promoció turística de Catalunya a Moscou, període en què d'un mercat incipient Rússia va passar a ser un dels més importants. "Ara estem recollint el que hem sembrat, esperant, formant i adaptant el destí a un client que té les seves peculiaritats", va manifestar.

Avui, va recalcar Muro, Catalunya ofereix al turista rus una "oferta molt diversa en un territori petit, però molt ric pel que fa a la seva diversitat tant cultural com gastronòmica" i de naturalesa, "amb la dicotomia entre el litoral i la muntanya".