pot posar algú per davant els seus interessos econòmics als de la seguretat de la ciutadania? Doncs sí. La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines ha emés un comunicat on afirma que no troba bé la solució de treure els camions de la carretera N-II. La patronal liderada per Antoni Escudero considera que si els camions es fan passar per l'autopista empitjorarà la comoditat dels turistes que transiten per aquest via i, a més a més, que els negocis situats a banda i banda de la nacional patiran pèrdues importants. Sense paraules.

Anem per pams. La Federació, en primer lloc, mostra una nul·la sensibilitat envers les víctimes, familiars o coneguts de les víctimes o, simplement, els milers de conductors que cada dia es juguen la vida circulant per la N-II. Parlar de comoditat quan la carretera de la vergonya és una ratonera mortal és, com a mínim, una frivolitat.

Pel que fa a l'argument de situar els interessos econòmics per davant dels de la seguretat viària també cau pel seu propi pes. No s'ha de ser un geni per dir que per als establiments situats a banda i banda de la N-II serà un handicap que hi deixin de passar camions però, al mateix temps, se'ls obren una sèrie d'oportunitats diferents perquè estarem davant d'un vial molt més agradable i segur.

La Federació d'Hostaleria tampoc té en compte que no estem davant d'un cas extraordinari. A quants municipis gironins no s'han construït rondes per evitar que el trànsit passi pel bell mig de la població? Incomptables. Han desaparegut negocis? Alguns. Se n'han creat d'altres? També.

Un dels principals problemes que genera una carta d'aquest tipus és que tot i que vol representar tot un col·lectiu sempre hi ha un cap visible. I en aquest cas és Antoni Escudero, un empresari amb una flota d'establiments oberts a la Jonquera, a banda i banda de la N-II, que en poques setmanes també obrirà un gran "outlet".

No cal ser un mal pensat de mena, que per cert ho sóc, per relacionar tot plegat i treure conclusions sobre la intencionalitat de la Federació i, sobretot, d'Escudero. Fins fa poc només els polítics havien quedat amb el cul a l'aire amb la problemàtica per la N-II. Veig que hi ha empresaris que també tenen ganes d'ensenyar les seves parts més nobles.