La retirada de vehicles amb grua a Lloret de Mar fa tres anys consecutius que disminueix. Segons dades municipals, en els primers dos mesos de 2013, el nombre de cotxes retirats ha caigut un 34,98% respecte al mateix període de l'any passat. I el 2012 i 2011 també hi va haver un decreixement destacat en aquesta dada. L'Ajuntament, però, no va facilitar les dades en nombre absoluts.

Així, a banda de l'important baixada que s'està produint aquest inici d'any, segons las estadístiques municipals, a Lloret el volum de vehicles enretirats el 2012 ha disminuït un 16,83% respecte el 2011. A més, durant el 2011 el nombre ja va baixar un 7,67% respecte el 2010. El regidor d'Urbanisme i Governació, Jordi Martínez, va destacar que aquesta baixada continuada es deu a la tasca de conscienciació de la policia de la localitat. "Molt sovint, se'ns acusa d'anar a fer diners i no és així. Hi ha molta feina dels policies d'avisar", va comentar el regidor.

Martínez va destacar que "amb les situacions de crisi que hi ha, una multa de 100 o 200 euros per a una família pot ser molt", així que "partint d'aquesta premissa" s'obta per intentar avisar els conductors i que retirin el cotxe abans de trucar a la grua. En aquest sentit, el regidor va reiterar que "les ordres són sobretot de teràpia, teràpia i teràpia, perquè hi hagi més civisme entre els ciutadans".

De tota manera, el regidor de Governació va reconèixer que depèn de com estigui el vehicle aparcat es pot dur a terme aquest criteri o es retira. "Si obstaculitza, probablement es retirarà", va afirmar.