La Comissió Territorial d'Urbanisme va afirmar ahir que es revisarà l'informe que va emetre el mateix organisme l'any 2010 per autoritzar la construcció del xalet de luxe a Can Juncadella, a Lloret de Mar, per analitzar si hi va haver alguna irregularitat en el procediment. Tot i això, el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va recordar que la Comissió no és qui ha de donar l'ordre d'aturar l'obra i que, en tot cas, aquesta decisió ha de recaure en l'Ajuntament. Tot i això, Serra va advertir que s'ha de ser "molt curós" amb aquest assumpte ja que la llum verda a l'obra es va donar en base a les directrius del POUM de Lloret de Mar, que va ser aprovat el 2007.

I és que tal com va recordar el director general, el Pla General, dins del catàleg de masies, establia que s'havia de restituir la granja de gallines de 2000 metres quadrats que hi havia a la zona per l'impacte que tenia sobre el paratge. En compensació, la planificació permetia que aquest volum s'afegís a la finca dels masovers que hi havia al costat. D'aquesta manera, l'obra del xalet de luxe impulsada per un magnat del Kazakhstan entraria dins la legalitat, ja que el POUM permet l'ampliació de la finca. És per això que posteriorment la Comissió d'Urbanisme argumenta que va emetre el seu informe favorable.

Amb la resolució aprovada dimecres al Parlament demanant a Urbanisme que aturi les obres, però, el procés queda un cop més en entredit. En aquest document, ICV recollia que la finca es troba dins l'Espai d'Interès Natural del Massís de Cadiretes i de la xarxa europea Natura 2000, i afirmava que no s'havien tingut en compte tres informes mediambientals desfavorables.

Ara, la Comissió Territorial haurà de revisar la documentació i determinar si s'han de ratificar els acords que es van prendre el 2010, o si per contra s'han de rectificar en cas que s'hi trobin irregularits. Tot i això, Serra, que va considerar "fora de lloc" que s'hagi imputat un tècnic de la Comissió per l'afer de Can Juncadella, va puntualitzar que en cap cas és Urbanisme qui ha de prendre la decisió d'aturar les obres. En aquest sentit, va afirmar que qui té la potestat per tirar endavant aquesta mesura és l'Ajuntament, tot i que no ho farà sense que la Comissió anul·li els informes del 2010. El director general va explicar que en el cas que s'arribés a aquest punt, els següents passos podrien ser els de retirar la llicència d'obres al promotor de l'obra i, fins i tot, l'enderroc de la finca, les obres de la qual ja es troben en una fase avançada.

Des de l'Ajuntament de Lloret van destacar que la Comissió d'Urbanisme va fer un informe vinculant i que l'Ajuntament va atorgar la llicència d'obres basant-se en aquest. De tota manera, van assegurar que si ara es revisa el projecte i es decideix canviar d'opinió, faran el que es digui des d'Urbanisme. I van afegir que si s'opta per la paralització de les obres, així ho ordenaran. "Les mateixes fonts municipals van reconèixer que "urbanísticament el POUM de Lloret permetia fer el que ha fet a Can Juncadella", ja que el Pla general compta amb una peça específica per aquesta zona. "Altrament és el que deia l'informe de Medi Ambient", van advertir des del consistori lloretenc.