El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat per l'Ajuntament de Lloret de Mar en referència a la concessió del servei de transport turístic en trenet del municipi de la Selva i ha tornat a donar la raó a Transports Pujol.

La sentència de la secció cinquena del contenciós del TSJC, contra la qual ja no cap recurs ordinari, ha determinat que l'Ajuntament de Lloret no havia d'haver prorrogat el contracte a Carrilets Turístics al 2008 i hauria d'haver donat la concessió del servei a Transports Pujol; empresa a la qual corresponia la concessió del servei.

El litigi de l'empresa Transports Pujols amb el Consistori selvatà es remunta a l'any 2003 quan la corporació local, aleshores formada per PSC, ERC i EUiA va adjudicar la concessió a Carrilets Turístics. Segons el Conseller Delegat de l'empresa, Jaume Pujol, ja aleshores li havien d'haver donat el servei a Transports Pujol, "ja que Carrilets Turístics no reunia les condicions adients per prestar aquest tipus de servei". I així ho va reconèixer una altra sentència del TSJC del 2008, que va condemnar Lloret a indemnitzar Transports Pujol per no haver-li adjudicat la concessió, perquè considerava il·legal que a l'empresa a la qual es va concedir el servei no disposés del títol de transportista. En conseqüència, la sentència va anul·lar l'adjudicació efectuada per l'Ajuntament i va reconèixer el dret de concessió a Transports Pujol.

El litigi s'ha enrocat després de diferents recursos i al·legacions per part de l'empresa de transports i el consistori, fins que el TSJC ha resolt desestimar l'últim recurs de la corporació local.

Segons el regidor de mobilitat, Ignasi Riera, "l'Ajuntament de Lloret va prorrogar el servei a Carrilets Turístics, però el servei no ha estat cobert perquè es troba aturat des de 2009, i de moment el servei de trenet turístic no es reprendrà", segons va afirmar.

Per la seva banda, el Conseller delegat de Transports Pujol va manifestar que en "aquest moment el recorregut no es pot fer degut als canvis en la senyalització i proposarà a l'Ajuntament un recorregut alternatiu o una indemnització compensatòria".