El capital i els inversors russos estan apostant de manera clara per adquirir i invertir en establiments hotelers de Lloret de Mar en els darrers temps amb l'objectiu de millorar-ne les instal·lacions i poder acollir turistes d'aquesta procedència. Aquesta tendència s'està produint com a mínim en sis establiments que són propietat d'inversors del país bàltic, però també hi ha alguns establiments de propietaris locals que tenen compromisos amb turoperadors russos que els permeten fer inversions a les instal·lacions amb aquest capital.

L'Ajuntament de la localitat, tot i que no hi té res a veure perquè es tracta d'inversió privada, veu amb molt bons ulls aquesta aposta perquè permet a Lloret millorar la seva flota hotelera i esdevenir "més competitiu" davant d'altres destinacions amb una forta presència d'aquest mercat turístic com poden ser el Maresme i la Costa Daurada, que tenen una planta hotelera més moderna.

Des de fa alguns anys, Lloret ha esdevingut una de les destinacions més apreciades de Catalunya per al mercat rus i un reflex d'aquest interès són l'arribada de cada vegada més ciutadans d'aquest país, però també les inversions que estan fent als establiments hotelers de la localitat. Precisament, des de l'any passat hi ha diversos hotels de Lloret -de propietat russa- que estan fent inversions destacades en les seves instal·lacions per millorar-les, pujar de categoria -la majoria passen de tres a quatre estrelles- i per adaptar-se més bé a aquest tipus de client, que busca recintes d'alt nivell. Aquest és el cas, per exemple, de l'Alba Seleqta; Roger de Flor; Sunshine Park; Moremar; Excelsior; o el Florida, que actualment està tancat i pendent de reformes. Tots aquests són establiments de propietat russa que han fet o estant fent millores en les seves instal·lacions.

També hi ha altres hotels de propietaris locals que han establert compromisos amb turoperadors russos, amb els quals poden aconseguir un capital suficient per posar al dia les seves instal·lacions. Així, doncs, la inversió russa -directament o indirecta- està ajudant Lloret a millorar la seva flota hotelera.

El regidor de Turisme de la localitat, Jordi Orobitg, considera que és una iniciativa beneficiosa per a la localitat. "Des de l'Ajuntament no hi tenim res a veure, perquè és inversió privada, però ho veiem amb bons ulls. Que es millori la planta hotelera és important. Perquè si una problemàtica té Lloret -no perquè els seus empresaris ho vulguin- és que és una destinació madura amb establiments molt madurs, que pensats per un turisme dels anys 60 donava resposta però ara s'exigeix més", va afirmar Orobitg. En aquest sentit, el regidor creu que la millora de les instal·lacions permetrà a Lloret lluitar millor per acollir aquest mercat turístic en expansió davant altres punts de competència, com són la Costa Daurada -especialment Salou- i la costa del Maresme, amb unes instal·lacions més modernes.

De tota manera, el regidor va voler destacar que els propietaris locals també fan inversió i n'han fet en els darrers anys. En aquest sentit, va voler recordar que "Lloret té el 60% dels 5 estrelles de la Costa Brava". Però va reconèixer que aquestes inversions russes poden acabar de ser un incentiu perquè els propietaris locals també posin al dia alguns dels seus equipaments, tot i que creu que ja s'ha fet una tasca important també.

Connexió aèria amb Rússia

Per altra banda, el regidor destaca que caldria intentar aconse?guir un vol regular des de Rússia a l'aeroport de Girona. "Tant nosaltres com el Patronat de Turisme de la Costa Brava tenim clar que perquè vinguin turistes russos en quantitat a tota la Costa Brava, també al centre i nord, si no ?establim un vol regular amb ?l'aeroport de Girona és un tema complicat", va reivindicar Orobitg, que també va apuntar la possibilitat de potenciar els creuers com a porta d'entrada de turistes russos.