L´AMPA d´una escola de Terrassa fa un «escrache» al domicili d´Irene Rigau

Una trentena de pares es mobilitzen a Ribes de Freser per protestar pel futur tancament del centre

08.04.2013 | 12:47

L'associació de pares del CEIP Can Montllor de Terrassa van traslladar ahir les seves mobilitzacions al Ripollès, per seguir protestant pel tancament de l'escola previst per al curs vinent.

Segons va informar elRipollès.info, després de setmanes d'accions, l'AMPA de l'escola terrassenca van desplaçar les seves protestes de manera pacífica davant el domicili que la consellera d'Ensenyament de la Generalitat catalana, Irene Rigau, té al municipi de Ribes de Freser.

Un total d'una trentena de pares acompanyats dels seus fills vestits amb samarretes grogues antiretallades, es van situar al Passeig Guimerà des d'on es pot veure el balcó del pis de la consellera. "Ha tret el cap però no ha baixat a saludar-nos" va explicar ahir el portaveu de l'AMPA, Jordi Puigdellívol. Al lloc de la mobilització s'hi va presentar una unitat dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta forma de protesta pacífica que es coneix com a escrache s'ha popularitzat en les últimes setmanes sobretot arran de les mobilitzacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a diputats del PP.

Tancament polèmic

Els alumnes d'aquest centre escolar, que actualment compta amb els cursos de P3, P4 i P5, seran traslladats el proper curs a l'escola Roser Capdevila segons va decidir el Departament d'Ensenyament, a causa de la baixada demogràfica de l'alumnat de P3 a Catalunya.

"Ens traslladen a nosaltres massificant l'altre centre" va remarcar Puigdellívol, que va afegir que "no estem assenyalant ningú sinó apel·lant a la seva consciència per tal que reconsiderin la decisió de tancar l'escola".

Enllaços recomanats: Premis cinema