Els blanencs que hagin passat aquests darrers dies pel passeig de Dintre s'hauran trobat amb una imatge insòlita. El cartell d'una coneguda marca de roba ocupant la part superior de la porta d'entrada de la Casa del Poble. I és que, segons van confirmar ahir des de la mateixa entitat, els baixos de l'edifici seran finalment una botiga de roba Springfield. La marca forma part del grup empresarial Cortefiel, que va tancar fa més de tres mesos un contracte amb l'entitat per llogar la part de baix de l'edifici -com va avançar Diari de Girona- i ja ha instal·lat el cartell identificatiu.

El contracte entre la Casa del Poble i Cortefiel va entrar en vigor a partir del mes de febrer i actualment la companyia de roba està treballant amb l'adequació de l'interior de l'espai per poder obrir l'establiment en poques setmanes, tot i que es desconeix de moment la data d'inauguració. De tota manera, el fet que ja s'hagi penjat el cartell fa pensar que no ha de trigar molt de temps en obrir.

A més, l'empresa ha penjat diversos anuncis a pàgines web ?especialitzades on demana dependents i assistents per treballar a la botiga, que s'obirà properament. De fet, l'anunci és de finals del mes passat, de manera que ja podrien haver fet la selecció de part del personal. En tot cas, la companyia vol persones de menys de 30 anys, amb títol d'ESO, inscrits a l'INEM i amb disponibilitat completa.

Com ja va destacar el passat mes de gener el representant de l'entitat, Joan Puig, el contracte de lloguer i la instal·lació d'aquesta botiga de roba als baixos no afectarà el funcionament habitual de la Casa del Poble i de les entitats que l'utilitzen.

En aquell moment, Puig ja es va mostrar satisfet per haver pogut tancar l'acord amb Cortefiel, ja que la Casa del Poble necessita els diners del lloguer per continuar retornant el crèdit que va demanar per remodelar l'edifici de més de 1.000 metres. Fins fa més d'un any, aquests baixos els tenia llogats l'Ajuntament, però la mala situació econòmica -segons es va argumentar- va fer decidir a l'actual govern deixar els espais i traslladar els treballadors a d'altres llocs sense cost. La decisió, però, va aixecar un conflicte entre Puig i l'alcalde Josep Marigó, ja que l'entitat denunciava que el consistori havia trencat el contracte unilateralment. Ara, amb el lloguer de Cortefiel, l'entitat pot anar retornant el prèstec.