Més d'una trentena d'empreses de Figueres ja són membres de RES, la xarxa de PIMES i autònoms locals que té com a objectiu donar suport addicional a aquests negocis per tal que augmentin al voltant d'un 5% les seves vendes. El sistema utilitza una moneda complementària, el RES, que té el mateix valor que l'euro i d'aqueste manera es prioritzen les compres entre membres de la xarxa a l'hora que s'atrauen clients particulars. Figueres és la segona capital catalana on s'implanta i la intenció és ara treballar per introduir el participar a la ciutat per tal que faci les seves compres i les pagui amb aquesta moneda.

Després de la consolidació de la xarxa a Girona i amb la intenció d'ajudar el comerç local, la iniciativa ha començat un procés d'expansió a Figueres i vol aconseguir ser present a tot Catalunya en els propers cinc anys.

La trentena d'espais que s'hi han adherit ja treballen entre ells i es paguen les comandes amb la moneda. Els promotors asseguren que per la seva proximitat amb Girona i la proximitat amb la frontera francesa converteixen la capital altempordanesa en una zona comercial "privilegiada".

Aquesta iniciativa va néixer a Bèlgica fa 15 anys i actualment compta amb una comunitat de més de 5.000 negocis adherits i més de 100.000 usuaris que prioritzen les compres als establiments que en formen part. Segons expliquen, durant el 2011 les seves transaccions van moure més de 31 milions d'euros i aquesta experiències demostra que els negocis membres incrementen fins a un 5% el seu volum de negoci. Els establiments poden rebre tot l'import o només una part amb RES. Els participants també tenen accés a línies de crèdit amb aquesta moneda sense interès.