El grup d'ICV-EUiA presentarà una moció pel proper ple municipal de Lloret on demana que s'aturin "de manera immediata" les obres de la finca de Can Juncadella i es revisin els permisos que s'han concedit. La moció arriba poques setmanes després que el Parlament de Catalunya aprovés per unanimitat una proposta de resolució presentada dels mateixos ecosocialistes on s'instava al Govern de la Generalitat a aturar tots els treballs que s'estan fent a la finca.

Ara, doncs, el grup vol que sigui l'Ajuntament qui ho aprovi i faci efectiva aquesta reclamació que van acordar tots els grups del Parlament. Vol que s'aturin les obres "de manera immediata" i que "es revisi i revoqui, si s'escau, el procés d'autorització, llicència d'obres, favorable concedit per aquest Ajuntament". ICV-EUiA recorda en la moció que la finca està protegida per diverses normatives, entre les que destaca l'Espai d'Interès Natural del Massís de Cadiretes.

El grup també reclama que s'apliquin mesures de control més eficients en l'àmbit de les autoritzacions i tràmits administratius per tots aquells espais i edificacions que tinguin qualsevol grau de protecció al municipi.

Segons recorda ICV en la moció, l'any 2010, la propietat d'aquesta finca va rebre autorització municipal d'obra per fer una nova edificació dins d'un espai protegit per llei amb la conformitat de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona. Abans, el 2008, "havia presentat un projecte de construcció que, d'acord a l'informe del Departament de Medi Ambient i Habitatge no tenia cabuda dins les directives de protecció de l'espai ja que limita i condiciona la nova construcció a les activitats agrícoles, ramaderes o forestals pròpies de la zona". Segons el grup, en les següents propostes, al 2009 i al 2010, "es va intentar adaptar el projecte a la normativa amb petites modificacions que no encaixaven en el model de protecció i gestió de l'espai i que no van obtenir l'aprovació del DMAH, però que sí encaixaven en el model del POUM de Lloret", en forma de restauració de construccions existents".

A més, ICV destaca que "el que finalment s'ha fet és un habitatge amb un total de 3.200 metres construïts (soterrani, planta baixa i primera planta) amb 13 dormitoris i 15 places d'aparcament".

Per tot plegat, i tenint en compte que el cas es troba immers en un procés judicial iniciat per la Fiscalia de Medi Ambient de Girona, el grup vol que s'aturi l'obra i es revisin totes les autoritzacions.