El ministeri d'Indústria no ha garantit que pugui finançar el pla de destinacions turístiques madures al qual aspirava la Costa Brava Sud. El projecte per rellançar Lloret de Mar, Tossa i Blanes pot ?quedar sense línia de finançament. El diputat al Congrés del PSC Àlex Sáez va lamentar ahir que "Blanes, Lloret i Tossa perden una oportunitat i ara queden a l'espera del que pugui aportar la Generalitat".

El representant socialista va preguntar al secretari d'Estat de Turisme quines eren les previsions i la situació sobre el finançament del projete que volen impulsar els ajuntaments i la Generalitat. El Govern assegura ara que la Costa Brava Sud es podrà acollir a la línia general. A més també desvia els ajuntaments cap a la Generalitat, en assenyalar que també "podran concórrer a la nova convocatòria" que el Govern català obrirà aviat. L'Estat destina per a totes les destinacions madures uns 2,3 milions d'euros. Per aquest motiu, Àlex Sáez va apuntar que "la Costa Brava amb el govern del PP perd una oportunitat que estava apuntada en el final del mandat del socialista".

Els plans de reconversió són un instrument de modernització dels municipis, que els permet consolidar un model turístic de futur. Aquests plans, que va impulsar el govern estatal, estan desenvolupats i cofinançats per totes les administracions competents, juntament amb el sector privat.

La unitat territorial Lloret-Blanes-Tossa està formada per una població resident que supera les 83.000 persones, amb més de 69.859 places turístiques i un total de turistes que superen el 1.500.000 turistes anuals. Segons les darreres dades publicades per l'Observatori de Turisme en l'estadística 2010, Catalunya en xifres turístiques, la Costa Brava ocupa el segon lloc en el pes del sector turístic en l'economia, segons les marques turístiques.

A finals de l'anterior mandat, els alcaldes dels municipis de la Selva marítima -Blanes, Lloret i Tossa-, tots tres de CiU, van signar un document d'intencions en aquesta línia. Després de les eleccions, i tot i els canvis de color polític, els tres nous alcaldes han ratificat l'acord. Per això, aquest dimecres, Romà Codina (CiU), Josep Marigó (PSC) i Gisela Saladich (TU) han signat a Blanes el protocol de col·laboració per accedir conjuntament al Pla de Requalificació de Destinacions Turístiques Madures. Els Plans de Reconversió estan promoguts per la Secretaria General de l'Estat. Només se'n concedeix un per comunitat autònoma. En aquests moments en disposen les Canàries, Andalusia i les Illes Balears.