L'Ajuntament de Tossa estudia instal·lar càmeres de videovigilància a alguns edificis municipals per evitar més robatoris de cable de coure. De moment, segons han anunciat fonts municipals, el consistori ha aprovat iniciar els tràmits, tant pressupostaris com legals, per a la instal·lació de càmeres als edificis més afectats, com són l'escola, la deixalleria o la zona esportiva, amb la finalitat de prevenir i identificar possibles autors de robatoris o d'actes vandàlics.

L'equip de govern de TU i PSC ha pres aquesta decisió després que, fa uns dies i en cap de setmana, uns lladres robessin uns 15 metres de canonada de coure de la instal·lació del gas de l'escola de Tossa. Els avisos veïnals per la mala olor a la zona -avinguda Catalunya- van provocar que la Policia Local detectés que s'havia arrencat part del tub des del contador fins a les calderes de l'escola. Ràpidament, es va avisar tant a Bombers com als serveis d'emergències de la companyia del gas, que van procedir a tancar l'aixeta per segellar la sortida de gas. Els serveis municipals van estar treballant a contrarellotge per instal·lar una nova canonada de coure -que és el material homologat i reglamentari- per tal que els alumnes tinguessin calefacció i no se'ls hagués de reubicar.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va explicar que la canonada està arreglada, però va anunciar que la intenció del Govern municipal és soterrar-la i així intentar "evitar que la robin més". "Més que el tros de coure robat, el problema és l'afectació i que et trobes que el gas surt directament al carrer", va destacar l'alcaldessa.

Saladich va destacar també que l'episodi més greu ha estat el de l'escola, tot i que va reconèixer que han estat nombrosos els robatoris de coure que ha patit el municipi, especialment a la deixalleria. Per això, des del Govern volen intentar posar fi a aquesta tendència amb la instal·lació de diverses càmeres. "De moment hem iniciat els tràmits per veure què cal fer per poder instal·lar-les", va comentar Saladich, que va afegir quan es pugui les instal·laran.