La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, vol que les protestes contra les retallades pressupostàries, la reforma educativa de l'Estat o per qualsevol altre motiu es quedin a fora de les portes de les escoles i els instituts. Rigau així ho va demanar, dimarts al vespre, al Consell Escolar de Catalunya.

La màxima responsable d'Ensenyament ha fet aquesta petició la mateixa setmana que sindicats docents i d'estudiants, associacions de pares i mares d'alumnes i altres entitats educatives han anunciat 7 dies de mobilitzacions -del 22 al 28 d'abril-, que acabaran amb una manifestació.

Irene Rigau va aprofitar l'últim plenari del Consell Escolar de Catalunya per desautoritzar la realització d'accions reivindicatives dintre del recinte i durant l'horari escolar. Per la consellera, era "oportú fer aquest raonament atès que diverses entitats han proposat que aquest mes d'abril hi hagi actuacions de protesta", en referència a una iniciativa promoguda pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE). Rigau va avisar que no s'atendrà cap queixa en la qual hi hagi infants en horari escolar, remarcant que "en horari lectiu els nens no han de ser utilitzats per reivindicacions i actes de mobilització".

De fet, els centres ja tenen clar aquest posicionament d'Ensenyament, que fa uns dies va ordenar esborrar pintades contra les retallades a l'escola de Sant Julià del Llor-Bonmatí. I també per aquest motiu, dilluns, el Balandrau de Girona va deixar per a després de les 5 la participació del seu alumnat en una jornada reivindicativa.