El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, ha enviat una carta a la Dirección General de Tráfico en la qual sol·licita que es retirin els canvis proposats en el Reglament General de Circulació i que afecten la circulació en bicicleta. L'ens considera que mesures com el casc obligatori, "que arriben en el pitjor moment, ens situen fora d'Europa", diu en un comunicat.

Els canvis proposats al reglament preveuen l'ús obligatori del casc fins i tot per ciutat i limiten l'ús dels remolcs de bicicletes a zones urbanes i vies exclusives per a ciclistes, cosa que dificulta la combinació entre transport públic i bicicleta, asseguren. Per a l'ens, el casc obligatori "ens converteix en una excepció dins d'Europa, i descoratja tant el ciclista urbà com el turístic".

L'entitat manifesta també la preocupació pel fet que els ciclistes hagin d'utilitzar el costat dret de la via i que la llei estableixi que els menors de 14 anys hagin de circular amb un adult. A més de la carta, el Consorci prepara una proposta d'acord que es facilitarà a tots els ajuntaments membres del Consorci per tal que puguin subscriure la queixa.