El port de Roses consolida la seva posició com a destinació turística per a les companyies de creuers aquesta temporada 2013 augmentat de cinc a set les escales i amb una previsió d'entre 1.300 i 1.500 passatgers. El vaixell Ocean Nova, especialitzat en navegar per aigües polars i amb 49 turistes a bord, ha canviat el fred i el gel per la costa mediterrània i ha donat el tret de sortida aquest diumenge a la temporada de creuers d'enguany a Roses. "Noves companyies s'estan fixant en aquesta localitat empordanesa per fer escales i les expectatives per a la propera temporada són fins i tot millors que les d'aquest any", ha explicat el secretari de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font.

Enguany la temporada s'ha avançat fins al mes d'abril i acabarà el setembre. En total, arribaran tres vaixells de petit format amb capacitat per a 100 o 200 persones segons el creuer. El primer d'ells ja ha atracat aquest diumenge. Es tracta de l'Ocean Nova, un vaixell amb 49 passatgers i 31 tripulants provinent del port de Tarragona, amb direció a Marsellà i que farà per primer cop una ruta pel mar Mediterrani. El vaixell es va constuir l'any 1992 i està especialitat en la navegació polar, en expedicions d'aventurers per l'Antàrtida, l'Àrtic, el nord d'Europa i l'Amèrica del Sud. El creuer compta amb un disseny específic per poder trencar el gel del mar.

Font ha ressaltat que des del govern de la Generalitat estan fent "un esforç important" per poder atraure el màxim de turistes cap als aeroports i ports de les comarques gironines. "En aquests moments complicats econòmicament creiem que el primer motor ha de ser el turisme i és una satisfacció comprovar com una iniciativa pionera es consolida incrementant el nombre d'escales", ha detallat el secretari de Territori i Mobilitat.

Font ha assegurat que noves companyies s'estan fixant en les possibilitats de Roses. "En la darrera trobada a Miami vam veure que les principals companyies de creuers presten atenció a les nostres possibilitats i que la Costa Brava, Palamós i Roses està dins del mercat d'aquest sector", ha afegit. En aquests sentit, Font ha assegurat que la voluntat de la Generalitat es "potenciar la complementarietat" de tots els ports de la costa catalana. "Aquest mateix vaixell, l'Ocean Nova no està habituat a fer aquesta mena de rutes i és un clar exemple que la costa catalana i Roses és un atractiu", ha assenyalat.

L'alcalde d'aquesta localitat empordanesa, Carles Pàramo, ha agraït l'esforç de la Generalitat per potenciar aquest port i assegura que els creuers suposen una "injecció de turisme de qualitat" per al poble. "Ens permeten allargar les temporades, tenir visitants durant la temporada potser més baixa i que nostre nom es compari amb altres ciutats com Niça o Saint-Tropez té un valor incalculable i ens dona molt de prestigi", ha ressaltat.

Els primers turistes que han arribat aquest matí a Roses no han volgut perdre el temps i han decidit passar les sis hores lliures que tenen visitant el poble i Cadaqués.