CelrÓ comenša a repartir els ┤kits┤ de recollida porta a porta

El nou sistema de reciclatge es comenšarÓ
a implantar al municipi a partir del 26 d'abril

16.04.2013 | 00:00
Els ve´ns de CelrÓ ja van comenšar a recollir els seus "kits".
Els ve´ns de CelrÓ ja van comenšar a recollir els seus "kits".

L'Ajuntament de CelrÓ va comenšar aquest cap de setmana repartir els kits del servei de recollida porta a porta que es va decidir adoptar ara fa prop d'un any. Segons informaven des del consistori, els primers dies han estat un Ŕxit "rotund", ja que nomÚs amb els dos primers dies ja s'han repartit un 40% dels kits pels pisos i cases del municipi. La campanya continuarÓ fins diumenge de la setmana entrant, i la recollida porta a porta comenšarÓ el divendres 26 d'abril.
Amb el nou sistema, cada veÝ podrÓ deixar diÓriament el seu cubell davant del seu portal amb els residus que toquin segons el calendari que es preestablirÓ. L'excepciˇ serÓ el vidre, que s'haurÓ de portar al contenidor del carrer.
Ara fa prop d'un any, l'Ajuntament va iniciar el procÚs de canvi en el model de recollida de residus del municipi i millorar la recollida selectiva. S'havia detectat que nomÚs se separaven el 30% dels residus generats,i que el 70% restant anaven a l'abocador o incineradora malgrat que el 90% eren materials que es podrien reciclar si fossin separats correctament.
De l'octubre fins ara el consistori ha organitzat mÚs de 20 xerrades, ha participat en diferents reunions de comunitats de ve´ns i amb els presidents dels blocs de mÚs de 10 pisos, i s'ha enviat informaciˇ constant a totes les llars.

Enllašos recomanats: Premis cinema