Un estudi elaborat per l'Ajuntament d'Anglès posa de manifest que els ciutadans poden reduir considerablement la despesa que destinen a l'aigua de boca si la beuen de l'aixeta en comptes de fer-ho de l'embotellada. El consistori calcula que una família de quatre persones pot arribar a estalviar fins a 510 euros a l'any. L'estudi també destaca que l'aigua de la xarxa del municipi és "100% saludable".

L'estudi elaborat per l'Ajuntament s'ha fet comptant que una persona beu aproximadament un litre d'aigua de mitjana al dia i comparà el preu que té si és d'ampolla i si és de l'aixeta. En aquest sentit, en el cas d'Anglès un litre d'aigua de l'aixeta val 0,000382 euros i, en canvi, un litre d'aigua d'ampolla val uns 0,35 euros (segons l'estudi). Així, l'Ajuntament calcula que 365 litres d'aigua de l'aixeta, que són els que podria veure una persona en un any, tenen un cost de 0,139 euros i els mateixos litres, però d'igua d'ampolla podren costar uns 127,75 euros.

Així, doncs, l'estudi calcula que una persona es pot estalviar uns 127 euros a l'any si consumeix l'aigua de la xarxa. I en el cas que es tracti d'una família de quatre persones, pot estalviar fins a 510 euros a l'any.

L'estudi també posa de manifest que l'aigua de l'aixeta del municipi és bona i saludable. "L'aigua d'Anglès és 100% saludable i segura ja que els valors dels paràmetres analítics estan molt per sota dels valors marcats per les autoritats sanitàries", s'afirma en l'estudi realitzat pel consistori. De fet, en el mateix document es destaca que l'empresa que fa el servei al municipi, Aqualia, realitza 3.615 analítiques a l'any de l'aigua que subministra a la població i cada vegada es controlen fins a 71 paràmetres, "tant fisicoquímics com microbiològics".

L'Ajuntament recomana, però, que "per millorar el gust i l'olor de l'aigua" d'Anglès, "es posi en una gerra, únicament coberta amb un drap de cotó per evitar que hi caiguin partícules de pols, es deixi en repòs durant mitja hora per tal que se n'evapori el clor i es posi a la nevera".

L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, va destacar que "abans l'aigua del poble era molt dolenta" i això ha deixat "una mena de psicosi en la gent encara ara". I va afegir que l'estudi també demostra que l'aigua actualment és bona i va destacar, a més, que es realitzen "analítiques constants".