La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugenia Alegret que tramiti una comissió rogatòria a Andorra per descobrir si el diputat de CiU Xavier Crespo, investigat per la seva presumpta relació amb la màfia russa, té comptes a Andorra. El ministeri públic ha cursat aquesta petició amb el propòsit de seguir el rastre dels diners de Crespo i la seva família, del que sospita que va rebre dons del suposat mafiós, Andrei Petrov, a canvi d'afavorir presumptament els seus negocis urbanístics a Lloret de Mar.

De fet, en la seva declaració com a imputat davant el TSJC, el fiscal Anticorrupció ja va preguntar Crespo per moviments de fons amb destinació a les Illes Caiman, d'acord amb una informació de l'Agència Tributària. La magistrada no ha decidit encara si acorda la comissió rogatòria per indagar en les entitats bancàries andorranes, a l'espera de disposar de més dades que sustentin la sospita que el Crespo va poder ocultar diners al país veí.

De moment, la jutge ha citat a declarar per a la setmana que ve a un nou imputat, un empresari de Girona acusat d'un delicte de suborn, per preguntar-li per les seves relacions amb responsables de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Tant Crespo com Josep Valls estan acusats d'un delicte suborn per haver acceptat suposadament dons Andrei Petrov -que hauria patrocinat amb 270.000 euros els clubs de futbol i hoquei de Lloret de Mar-, a canvi de donar-li un tracte a favor en els seus projectes urbanístics. La jutgessa també ha citat a declarar com a testimonis tres exregidors de Lloret de Mar dels grups municipals del PSC, ICV i del GRILL. Amb aquestes declaracions, la magistrada pretén descobrir les circumstàncies en què es va aprovar concedir una bonificació del 50% en el pagament de impostos al projecte impulsat per Petrov per construir un centre comercial de Lloret de Mar.

Previsiblement, la Fiscalia preguntarà també als regidors sobre el procés pel qual, un mes abans de les eleccions municipals de 2011, l'Ajuntament de Lloret de Mar va adjudicar de forma urgent el servei de recollida d'escombraries de la població a GBI Serveis.