El camí de ronda a l'alçada de cala Tortuga de Lloret de Mar està tancat al pas des de fa setmanes com a conseqüència d'una esllavissada de roques i sorra que es va produir cap al mes de febrer. L'Ajuntament ha demanat pressupost a una empresa perquè repari el camí i asseguri les roques del mur superior, però confirma que no reobrirà el pas fins que no es garanteixi totalment la seguretat. De moment, la zona està tancada i s'ha confeccionat un camí alternatiu per la part interior.

La qüestió va sortir en el darrer ple municipal de dilluns, quan el grup d'ICV-EUiA va reclamar al Govern que agilitzés els tràmits per reobrir aquest punt del camí de ronda, que fa setmanes que està tancat. El regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, va explicar ahir que la reparació no és només treure la sorra i les roques del tram -"que és relativament fàcil"-, sinó que cal fer una petita obra per assegurar el mur superior i que això "fa impossible que es reobri immediatament".

Riera va explicar que l'esllavissada va ser entre gener i febrer i des de llavors el camí està tallat. "Va caure tot de roques i sorra, i fins i tot es va trencar el mur del camí de ronda. Va ser una esllavissada molt important", va destacar Riera. El regidor va manifestar que ara en aquest tram caldrà fer fins a tres actuacions: treure les roques i la sorra del camí; reconstruir el mur trencat; i assegurar tota la paret amb algun tipus de protecció.

De moment, el Govern ha avisat una empresa especialitzada que està valorant què cal fer i el cost que pot suposar l'actuació i l'Ajuntament està a l'espera de rebre el pressupost. Riera va explicar, que a la zona de la Roca Marinera ja va succeir un fet similar i la reparació va costar uns 70.000 euros, tot i que en aquest cas desconeixen encara quan pot pujar.

El camí es troba tallat concretament des de la Tortuga i gairebé fins a la punta des Cabdells, però s'ha habilitat un camí alternatiu que passa més amunt. Aquest camí provisional, que té una llargada d'uns 800 metres, passa per l'avinguda de la Tortuga, el carrer Cala d'en Simon i el passeig dels Til·lers fins a tornar a enllaçar amb el camí de ronda. L'Ajuntament ha instal·lat diversos cartells advertint que no es pot passar i l'alterntiva que hi ha.

Riera va destacar que no sap quan es podrà reobrir el camí, perquè dependrà "del cost i les disponibilitats pressupostàries". De tota manera, el regidor va comentar que li agradaria "fer-ho ràpid, però primer de tot és la seguretat".

En el ple també es va debatre sobre el tram de camí tancat a Can Juncadella i en la moció que es va aprovar s'insta la Generalitat a agilitzar els tràmits perquè es pugui obrir després de tants anys clausurat.