Quaranta-cinc empreses del sector de turisme actiu i de natura van participar ahir en una ?reunió de treball a Banyoles amb l'objectiu de buscar línies de col·laboració, crear productes i paquets turístics nous. El Club Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona va organitzar la trobada.

La reunió, titulada "Networking Natura i Turisme Actiu" es va celebrar al Museu Darder de Banyoles, va aplegar representants de 29 empreses del sector d'activitats turístiques i 11 d'allotjaments. Durant la sessió, el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, va manifestar que "les empreses turístiques de petita dimensió i altament especialitzades necessiten unificar estratègies promocionals i comercials per aconseguir major visibilitat, posicionament i rendibilitat". Ramos va afegir que "sovint les empreses d'aquest sector tenen productes molt bons però treballen de manera aïllada i amb pocs recursos. Amb el club es busca resoldre aquesta mancança i contribuir que tinguin una activitat estable".

L'alcalde banyolí, Miquel Noguer, va explicar que "el turisme de natura i actiu encaixa perfectament amb Banyoles ja que estem potenciant el turisme esportiu, familiar i de natura". Noguer va afegir que "el propi Ajuntament formem part del Club de Natura i Turisme Actiu, un model de col·laboració dels sectors públic i privat". Un dels objectius de la reunió és que els integrants del Club Natura i Turisme Actiu es coneguessin i establissin sinergies. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va impulsar aquest club el 2011, amb la finalitat d'estructurar, promocionar i contribuir a la comercialització dels productes turístics del sector d'activitats a la demarcació.

La trobada també va comptar amb entrevistes i l'exposició de diversos projectes municipals i empresarials relacionats amb la potenciació dels productes turístics de natura i turisme actiu a les comarques de Girona.