El Govern ha assegurat que des de l´Associació per a la Promoció i Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGI) ajudarà a fer viable econòmicament el vol Girona-Madrid per a qualsevol aerolínia que vulgui fer l´enllaç.

Recuperar el vol entre Girona i Madrid és una demanda habitual a les comarques gironines. Ha estat una connexió gairebé maleïda que ha tingut diversos pretendents, però no ha acabat de funcionar. L´aerolínia Ryanair havia operat el vol, aconseguint que fos una de les rutes amb més viatgers, però a l´octubre la van suprimir al·legant que l´increment de taxes a l´aeroport de Barajas el convertien en inviable. Des de llavors, Blue Jet, nova companyia aèria d´origen català, ha manifestat estar interessada a recuperar aquesta connexió. El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, va assegurar ahir que des del Govern defensen que hi torni a haver aquest enllaç que, des del punt de vista de l´AGI, no és incompatible amb la connexió amb el Tren d´Alta Velocitat (TAV) entre Girona i Madrid. Tot i això, Ricard Font va detallar que l´interès de Blue Jet no ha passat, fins ara, de les bones intencions. «L´únic que hem tingut són converses inicials amb aquesta companyia», va afirmar Font qui va afegir que, en aquestes converses, Blue Jet ha preguntat si les administracions estarien disposades a donar un cop de mà per ajudar a fer rendible el vol. «Hem respost que si fan el vol, estem disposats a ajudar amb campanyes de promoció i màrqueting», va dir.

Abans de concretar aquestes campanyes de promoció, però, Font va detallar que l´aerolínia ha de fer els passos necessaris per operar el vol des de l´aeroport de Girona. Així, Blue Jet ha de contractar els «slots» a Aena i ha de destinar algun avió a l´aeroport. «Com qualsevol altra aerolínia, no podem promocionar abans de fer-se», va afirmar Font.

Segons el conveni signat entre les diverses administracions que formen part de l´AGI, destinaran en els pròxims quatre anys 28,8 milions a promocionar l´aeroport de Girona. Font va negar que tots aquests diners serveixin només per a Ryanair. «Treballem per fer atractiu l´aeroport», va afirmar.