Els principals municipis de la Costa Brava comptaran aquest estiu amb autobusos directes a l'aeroport de Girona, segons va informar el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, durant la presentació a Castell-Platja d'Aro d'un estudi de millora del transport en aquesta zona.

Les localitats beneficiades per aquest servei diari, que es posarà en marxa els mesos de juliol i agost, són Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. En concret, seran dotze expedicions diàries d'anada i dotze de tornada des de Palafrugell, de les quals quatre faran parada a l'estació de tren de Caldes de Malavella, on es coordinaran amb els serveis ferroviaris que connecten amb Barcelona.

En una segona fase per a l'estiu del 2014, l'objectiu és incorporar a aquesta llista de municipis els de Begur i l'Escala, alhora que es preveu prolongar fins a Cadaqués l'actual línia entre l'aeroport i Roses.

L'estudi presentat proposa, també, que es mantingui la connexió que es va implantar l'estiu passat entre diverses poblacions de la Costa Brava i l'aeroport de Barcelona.

La previsió és que es realitzin vuit expedicions diàries d'anada i de tornada entre Torroella de Montgrí i l'aeroport del Prat amb parades a l'Escala, Pals, Begur, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Castell-Platja d'Aro, s'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro. Cadaqués tindria també vuit expedicions diàries a l'aeroport de Barcelona amb parades a Roses, Castelló d'Empúries i la zona d'Empuriabrava.

A partir del segon semestre d'aquest any, es reestructurarà l'actual servei d'autocar entre Blanes, Lloret de Mar i Girona amb una expedició que sortirà cada hora en dies laborables i cada dues hores els caps de setmana i festius, entre les 07.00 i les 21.00 hores.

La connexió entre els municipis de la Costa Brava i l'aeroport de Girona -a Vilobí d'Onyar- inclourà, en el cas de vuit desplaçaments d'anada i vuit de tornada, una parada a l'estació gironina del Tren d'Alta Velocitat (TAV).

Enllaços ferroviaris

En enllaços ferroviaris, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat proposa posar en marxa un nou servei turístic de rodalies entre Figueres, Llançà, Colera i Portbou amb dos combois diaris per sentit. Les línies que comuniquen l'Escala amb Figueres inclouran en el seu recorregut els càmpings del primer d'aquests municipis i els de Sant Pere Pescador.

Un altre aspecte destacat és que l'autocar que circula entre Figueres i el Port de la Selva, així com també entre Figueres i Portbou, tindran una nova parada a l'estació de tren de Llançà.

Per al segon semestre del 2013, la Generalitat estudia la creació d'un bitllet combinat d'autocas i tren per acostar Figueres als viatgers del TAV que utilitzen l'estació situada a Vilafant.