L'Ajuntament de Palamós vol que el tram tancat del camí de ronda a S'Alguer per una esllavissada i ensorrament del mur a l'alçada de les barraques estigui obert per aquest estiu. Per això, l'Ajuntament està treballant en una actuació provisional però que garanteixi la seguretat dels peatons per un import inferior als 10.000 euros. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Èrik Solés (l'Entesa), "no tenim ganes de gastar diners en un àmbit que no és de la nostra competència, però portem tres anys així", veient que Costes de l'Estat no mou cap fitxa per actuar-hi amb una actuació que solucionés els problemes. Solés ha concretat que si bé es tracta d'una proposta "senzilla", Costes es mostra reticent a autoritzar l'actuació ja que es tracta del seu àmbit competencial, a més d'afectar terrenys privats.

Solés ha concretat que "(l'Ajuntament) hem estat tres anys tancant i obrint el camí de ronda". La darrera ocasió en què s'ha tancat ha estat el passat mes de març arran de les quantioses pluges que es van registrar i que van provocar una esllavissada que va afectar una vintena de metres a l'alçada de les barraques que es troben més a l'est, ha concretat Solés. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha habilitat un pas alternatiu.

No obstant això, l'Ajuntament ja havia demanat amb anterioritat a Costes que actués. Així, el consistori va redactar una memòria valorada per arreglar l'espai per uns 40.000 euros restablint la secció original del camí.

Després de les precipitacions de març, però, la "prioritat de l'Ajuntament és restablir el camí amb seguretat". En aquest sentit, Solés ha apuntat que el govern palamosí no vol que "el tema econòmic sigui incovenient", de manera que planteja a Costes l'execució d'aquesta solució provicional, més senzilla i econòmica que la de 40.000 euros i, d'aquesta manera, poder reobrir el pas. Així, també s'evitaria que algú s'hi colés i hi prengués mal.