El Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC), que se celebrarà a Barcelona entre el 19 i el 21 d'abril, promourà els destins de proximitat per ajudar a dinamitzar el sector, un dels motors de la recuperació econòmica -segons va informar ahir Fira de Barcelona.

El 2012, les pernoctacions dels espanyols van caure un 8,4%, les despeses durant les vacances van baixar un 9,3% i van viatjar un 8,6% menys a l'estranger. No obstant això, l'any passat van arribar a l'Estat 57,7 milions de turistes internacionals (un 2,7 % més que el 2011), que van gastar 55.600 milions (un 5,7 % més).

El president del Saló Internacional del Turisme de Catalunya, Raimon Martínez Fraile, va dir que "les empreses turístiques haurien d'adaptar la seva oferta a la situació de crisi", ajustant els marges per oferir millors preus fins que l'economia millori. A més de l'oferta de les comunitats autònomes, aquest any el SITC ha creat un espai dedicat al turisme rural i una àrea gastronòmica per promocionar la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en el seu objectiu de promoure els destins de proximitat.