L'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut (CiU), ha encarregat un informe a l'interventor municipal per averiguar com dues sancions coercitives que va decretar l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament no es van arribar a tramitar ja que l'àrea de Tresoreria no les va rebre. La regidora d'ERC a l'oposició, Estel Rodríguez, va treure el tema en el ple d'aquest dimecres quan, després de seguir la pista d'un expedient urbanístic, va detectar que dues sancions que va decretar Urbanisme no van arribar a Tresoreria, que és el departament que s'encarrega de gestionar les sancions que aplica l'Ajuntament.

Rodríguez ha explicat que va revisar l'expedient arran d'un decret que passava pel ple en el qual es legalitzava part de les obres irregulars que s'havien fet en una finca del carrer Reina Fabiola de Platja d'Aro. Les obres irregulars que van motivar l'obertura de l'expedient van ser els tancaments d'una terrassa, part dels quals es poden legalitzar amb el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, ha relatat la regidora republicana.

Rodríguez va revisar l'expedient i va comprovar com aquest tema ja ve de lluny: el novembre de 2010, l'Ajuntament va aplicar una primera multa de 1.000 euros. "Aquesta sanció sí que es va enviar" a la Tresoreria municipal. En no cobrar-se, el Consell Comarcal del Baix Empordà es va fer càrrec de la via executiva, malgrat la qual cosa, encara no s'ha aconseguit cobrar, ha dit Rodríguez.

El cas és que el 26 de maig de 2011 i el 20 de desembre de 2012, l'àrea d'Urbanisme va decretar dues noves sancions per import de 1.200 i 2.001 euros, respectivament, ha explicat la republicana. Així, arribats en aquest punt, és quan Urbanisme ha de passar-les a Tresoreria perquè en tramiti el cobrament, però "no han arribat a Tresoreria" i, per tant, tampoc s'ha notificat a la persona sancionada.

L'alcalde ha manifestat que desconeix què ha passat i que l'informe encarregat a Intervenció haurà d'aclarir el procés. Les informacions que Estel Rodríguez té d'Intervenció és que les dues sancions no han arribat.

En qualsevol cas, Rodríguez vol saber què passa, si ha estat una situació de descoordinació o si hi ha algun possible tracte de favor cap a la persona sancionada. "Pot ser que sigui un error, però que passi en dues ocasions en el mateix expedient...", ha afegit l'edil.

Estel Rodríguez també va preguntar per l'increment que ha patit aquest any la taxa d'escombraries: "El govern va justificar la puja per la previsió d'haver d'anar a abocar a Lloret, però jo ho he preguntat al Consell Comarcal i no hi ha previsió a curt termini que Platja d'Aro deixi d'abocar a Solius per tant, modificaran la taxa?". Giraut ha respost que en l'any en curs no es pot modificar però que l'any que ve s'ajustarà el cost al servei i es compensarà a la baixa l'increment de més. El batlle ha concretat que quan es va aprovar la puja era "molt problable" que s'hagués d'anar a abocar a Lloret.