Els Mossos d'Esquadra han imputat set persones per simular robatoris i estafes a Lloret de Mar i Blanes en quatre mesos. En tots els casos els denunciants van acabar imputats per un delicte de simulació de delicte i van quedar en llibertat després de declarar i resten a l'espera de judici.

El primer dels fets es remunta al 7 d'octubre de l'any passat, quan una dona va denunciar un robatori a l'interior d'un domicili a Lloret de Mar i va assegurar que li havien robat joies valorades en més de 1.500 euros. Amb les investigacions, els agents van constatar que la denunciant havia venut les joies, presumptament sostretes, a un establiment de compra-venda d'or de Lloret una setmana abans de la denúncia.

Cinc dies més tard, el 12 d'octubre, en el mateix municipi, un home va assegurar que havia patit un robatori amb violència al pàrquing de l'edifici on vivia. L'home fins i tot va relatar als agents els detalls del succés i com tres persones li havien sostret els objectes personals que duia. Tot i això, un cop visionades les gravacions de les càmeres de seguretat de l'edifici i estudiats tots els indicis, la policia va determinar que els fets eren falsos.

El tercer dels casos per simulació de delicte se situa el 16 d'octubre del 2012. Un home va denunciar un robatori amb força en una botiga de roba. La víctima, el mateix propietari de l'establiment, va denunciar que li havien forçat la persiana de l'entrada i sostret peces de roba per un valor de més de 12.000 euros. Després de les investigacions, els agents van constatar que els fets eren contradictoris, en no observar-se cap forçament en l'establiment. L'estranya coincidència entre el valor dels objectes sostrets i el que constava contractat a la pòlissa de l'asseguradora, va fer dubtar fins i tot al pèrit. Finalment, els mossos van concloure que es tractava d'una simulació de delicte i també se li va imputar un delicte d'estafa.

Gairebé un mes més tard, el 14 de novembre de l'any passat, un home va assegurar que li havien sostret el vehicle en un atracament amb arma de foc a Blanes. Els investigadors però van constatar que, en realitat el vehicle havia estat venut mitjançant un portal d'Internet pel propietari. Els Mossos van seguir el rastre del cotxe i van constatar que s'havia matriculat a Alemanya i posteriorment a Polònia, on va ser intervingut al desembre.

El cinquè dels casos es va produir el 17 de gener també a Blanes, quan una dona va denunciar una estrebada al carrer. Durant la declaració, els agents van veure que la víctima tenia una actitud molt nerviosa i que les explicacions no eren coherents. Finalment, va dir voluntàriament que s'ho havia inventat per cobrar l'assegurança.

El sisè cas va produir-se el 6 de febrer quan una persona va denunciar un robatori amb violència que havia patit vuit dies abans a Lloret. La policia, a causa de la tardança a interposar la denúncia i les poques dades donades per la víctima, va sospitar de la veracitat de la denúncia.

L'últim fet es va produir el 18 de febrer quan el propietari d'una botiga de roba de Lloret va denunciar que li havien entrat a robar i li havien sostret 35 jaquetes de pell per un valor de 8.000 euros. Després de les comprovacions dels Mossos, van veure que el local no presentava cap mena de forçament i que les explicacions donades pel propietari eren falses.