L'Ajuntament de Blanes canviarà la tarificació dels rebuts de l'aigua retroactivament des del mes de gener, després de comprovar que hi ha hagut "disfuncions" en els rebuts que s'han enviat fins ara. El Govern ja ha pres la decisió i ara està fent la revisió de la tarificació i buscant la solució definitiva. Un cop apliqui la nova tarifa podria retornar els diners que s'hagin cobrat de més.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va reconèixer que el sistema matemàtic que s'està aplicant "ha distorcionat" els imports i s'han creat algunes "disfuncions" en aplicar la nova tarificació. Això ha generat que les factures hagin augmentat molt més del previst i ha fet decidir a l'Ajuntament revisar tot el sistema i crear una nova tarificació per solucionar els problemes. "S'ha de fer una revisió profunda i trobar la manera d'aplicar les noves tarifes", va comentar Marigó.

El problema en el sistema, a més, tenia una doble distorció perquè en el rebut de l'aigua també s'inclou el clavegueram que es calcula en base a l'import de l'aigua, de manera que si aquest està malament el segon encara està més distorcionat.

De tota manera, l'alcalde va destacar que les factures haguessin augmentat igualment per diversos factors. En aquest sentit, va explicar que en els nous rebuts s'ha aplicat el nou IPC i també el cànon per la venta d'ATLL, que han fet incrementar l'import final.

Marigó va explicar, a més, que ja han rebut un total de 132 reclamacions pel primer rebut que es va enviar al febrer- perquè és bimensual- i preveuen que se'n rebran més, perquè ara s'està fent arribar la nova factura. L'alcalde va comentar que tenen previst enviar un escrit a totes les persones que han reclamat explicant que es retornaran els diners indeguts. Marigó va precisar, però, que es retornarà a tothom, no només als que hagin reclamat.