Dos homes van poder salvar la vida en el darrer mes gràcies a la descàrrega aplicada per un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) instal·lat pel Dipsalut i a les maniobres de reanimació cardiopulmonar que els van practicar al carrer. Els fets van succeir el dia 17 de març a Blanes i el 4 d'abril a Platja d'Aro. En els dos casos les víctimes d'aturada cardiorespiratòria van superar la crisi i evolucionen satisfactòriament.

Els DEA que es van utilitzar foment part de la xarxa de 650 desfibril·ladors públics que l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona està implantant a les comarques de Girona sota el nom "Girona, Territoricordioprotegit".

El primer d'aquests dos casos va afectar, el migdia del diumenge 17 de març, un home de 63 anys que estava jugant un partit de veterans al camp de futbol del càmping La Masia, de Blanes. L'home feia pocs minuts que s'havia incorporat al joc quan es va desplomar de sobte.

Un agent de la Policia Local de Blanes i un sanitari, que es trobaven entre el públic, van iniciar maniobres de recuperació i van alertar la Policia Local de Blanes. Minuts després de la trucada va arribar al camp de futbol un cotxe patrulla equipat amb un DEA lliurat per Dipsalut, amb el qual se li van aplicar quatre descàrregues, fins que va recuperar la consciència. Dues ambulàncies del SEM també es van desplaçar al lloc dels fets. La víctima, un cop estabilitzada, va ser traslladada en un helicòpter medicalitzat fins a l'hospital Josep Trueta, on va ingressar a la Unitat Coronària.

El següent cas va tenir lloc el dia 4 d'abril en un establiment comercial del centre de Platja d'Aro. Un home de mitjana edat va patir una aturada cardíaca quan treballava en les obres de reforma d'un establiment comercial. Una patrulla d'agents de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, al marge d'alertar els serveis mèdics, va començar les maniobres de reanimació cardiopulmonar utilitzant un dels DEA cedits al municipi.