L'Ajuntament de Roses assegura que ha obtingut el compromís de Costes de Girona de fer actuacions d'urgència en els punts perillosos i més malmesos del camí de ronda des de Canyelles Petites fins a l'Almadrava. El regidor, Manel Escobar (PP), assegura que una reunió amb el cap del servei , Jordi Planella, aquest va assegurar que abans de l'estiu es repararan els punts més problemàtics. El camí de ronda és un dels principals atractius de la zona i per ell hi transiten centenar de turistes especialment durant la temporada de bon temps. És per això, que han demanat que s'hi actuï el més aviat possible.

Projecte redactat

El consistori fa temps que té redactat el projecte de rehabilitació integral del camí de ronda entre les platges de Canyelles Petites i l'Almadrava. El document s'ha modificat en dues ocasions (a principis de 2012 i al maig del mateix any) d'acord amb unes correccions indicades per la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. L'actuació està pressupostada en 952.000 euros i té per objectiu consolidar aquest tram que connecta les platges i la façana de mar potenciant les activitats a la zona i consolidant els seus accessos. La superfície total de l'àmbit d'actuació és de 1.747 metres i permetria donar continuïtat al camí de ronda executat l'any 2002-2003 entre el moll comercial i la platja de Canyelles Petites.

El document ja fa temps que està en mans de costes i només estaria pendent de l'aprovació del projecte defintiu i la posterior execució de les obres. Les dificultats pressupostàries, però, obligaran amb tota seguretat a ajornar el projecte i, per això, des de l'equip de govern volen que, almenys, es reparin les zones més perilloses per tal de garantir la seguretat dels que les transitin.

"Sabem que ara no es podrà tirar endavant per la situació econòmica i per això vam anar a parlar amb el servei de Costes a Girona", assegura Escobar. En aquest sentit, el regidor diu que Planella els va explicar que hi ha partides per a actuacions de rehabilitació bàsiques i que seria en aquestes on englobaria les actuacions d'urgència en aquesta zona. "Ens va dir que això es faria abans de l'estiu", va concretar Escobar.