L'exprimera tinent d'alcalde de Blanes i ara regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va enviar ahir un comunicat on anuncia que deixarà la militància del PSC però que continuarà com a regidora de l'Ajuntament de la localitat. El comunicat arriba tres mesos després que Fàbrega deixés el Govern municipal per discrepàncies. En aquell moment va manifestar que es donava un temps per reflexionar sobre la seva militància i si seguia o no com a regidora no adscrita. Ara, doncs, anuncia el resultat d'aquestes reflexions.

"Surto del PSC per -paradoxalment- seguir defensant el projecte amb el que el PSC es va presentar i va guanyar les eleccions municipals del 2011", defensa Fàbrega en el seu comunicat. La regidora creu que l'actual direcció s'ha desviat de les propostes que els van fer guanyar els comicis i això és un dels punts que la va fer deixar el Govern i ara continuar com a regidora de l'Ajuntament, malgrat que el PSC li hagi reclamat l'acta de regidora. "L'Executiva de l'Agrupació del PSC de Blanes, evidentment, m'ha fet arribar una carta en què em demana que retorni l'acta de regidora, argumentant que la vaig assolir anant a una llista sota les sigles PSC. Jo discrepo", afirma Fàbrega. "Tots ens vàrem presentar sota les sigles però també amb un programa electoral transformador i d'esquerres; la il·lusió transmesa per aquest programa va fer-nos guanyar les eleccions, i és la desviació d'aquest programa electoral el que em va fer sortir del govern", conclou.

En aquest sentit, se sent amb ganes de continuar, perquè creu que pot ser "útil" pels ciutadans: "Crec que el meu coneixement de l'Ajuntament i de Blanes, i la meva manca d'adscripció a un partit polític, em situen en una posició privilegiada i útil per seguir servint Blanes".

L'altra qüestió -la militància- li resulta "molt més dura i dolorosa" segons afirma. Fàbrega, que recorda que ha treballat 15 anys al PSC de Blanes i 13 i mig com a regidora, denuncia que l'actual govern la va expulsar del grup municipal socialista "sense que l'Executiva o l'Assemblea de l'Agrupació del PSC opinés al respecte", i "sense seguir el procediment preceptiu dins l'Ajuntament". I assegura no sentir-se representada per l'actual direcció. De fet, diu textualment que no hi fa res al partit: "Què faig jo actualment al PSC de Blanes? I la resposta és: res". Així, doncs, ha decidit deixar la militància però continuar treballant per Blanes, perquè això -afirma- ho pot fer des de dins o des de fora del PSC.