L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha invertit 25.000 euros en tres zones del municipi amb l'objectiu de substituir l'enllumenat obsolet i apostar per l'estalvi ?energètic. A principis de la legislatura, l'equip de govern es va marcar com a objectiu la implantació d'un Pla en aquest sentit.

Des del consistori asseguren que en algunes de les zones on s'ha intervingut, com ara l'Hort d'en Negre, l'enllumenat públic no complia amb la normativa vigent. Pel que fa al sector Quermançó d'Empuriabrava, s'han canviat les bombetes de mercuri per al·lògenes de 70 wats.

Una intervenció que, diuen, suposarà un estalvi anual de 15.000 euros. La previsió és que l'actuació que s'hi ha dut a terme s'amortitzi en cinc mesos. Al sector Pení, també s'hi ha fet la mateixa actuació i generarà un estalvi anual de 4.300 euros, amb una amortització prevista per d'aquí a un any i mig.

Desplegar el Pla Energètic

En total, les inversions que s'han realitzat en aquests tres punts del municipi han suposat uns 25.000 euros. L'objectiu del consistori és que en un termini de dos anys s'hagi aplicat tot el Pla d'Estalvi ?Energètic al municipi.