El regidor de Blanes i nou conseller del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Torrecillas (CiU), assumirà les àrees d'Hisenda i Personal que portava fins ara Josep Valls, que va plegar en el darrer ple per la seva implicació en el cas Clotilde de Lloret. La comissió permanent del Ple del Consell de la Selva va aprovar ahir el nou cartipàs, en què hi ha la incorporació de Torrecillas, però també de l'alcaldesssa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem (CiU).

A poc a poc, el Consell Comarcal de la Selva va intentant reprendre la normalitat després del trasbals que ha provocat el cas Manga. Ahir es va fer un pas més, en aprovar el nou cartipàs després de la proclamació del nou president de l'ens -Salvador Balliu- en el darrer ple i de la incorporació de nous consellers. La principal novetat del cartipàs és que el regidor de Blanes, Joaquim Torrecillas, -que va prendre possessió del càrrec de conseller en el darrer ple- serà el nou responsable d'Hisenda i Personal, les àrees que portava Josep Valls. Torrecillas és regidor a Blanes i exerceix com a portaveu de CiU, juntament amb Xavier Lozano i l'exalcalde Josep Trias.

L'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem, ja era consellera comarcal des del juny de 2011. Ara, però, s'incorporarà a la comissió permanent del Ple i assumirà la Conselleria de Benestar Social en substitució de Salvador Balliu, actual president, que des de feia poc més de dos mesos n'era el responsable després de la dimissió d'Alba Serra, l'exalcaldessa d'Amer.

Els consellers caps de departament es mantindran tots a excepció del Departament d'Organització Interna, que liderava Josep Valls i que serà ocupat per Natàlia Figueras (CiU). Així, el vicepresident Jordi Orobitg (ERC) continuarà liderant el Departament de Promoció i Desenvolupament Local i Sostenible; Josep Antoni Frias (CiU), el Departament d'Organització de l'Entorn i el Territori; i, finalment, Joan Garriga (ERC), el Departament de Serveis a la Ciutadania.

Així, doncs, a partir d'ara, la comissió permanent del Ple del Consell Comarcal de la Selva estarà formada per l'equip de govern, integrat per Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. Els consellers de CiU són: Salvador Balliu, Natàlia Figueras, Josep Roquet, Emili Oller, Olga Guillem i Josep Antoni Frias. I els consellers d'ERC són: Jordi Orobitg, Joan Garriga, Eduard Adrobau, Josep Maria Bagot, Moisès Garcia i Marta Contreras.

Cullell, conseller

A més, ahir també es va conèixer que la persona que substituirà Josep Valls en el grup de CiU al Consell Comarcal de la Selva serà el regidor de Santa Coloma de Farners, Josep Cullell, que entrarà properament. Encara no han arribat les credencials de Cullell, però està previst que pugui prendre possessió del càrrec en el proper ple del Consell, que s'ha de fer el mes de juny. Cullell és actualment el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma i porta Urbanisme i Medi Ambient.