La Direcció de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va activar ahir la fase d'alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) arran de les informacions que va oferir durant la jornada d'ahir el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que preveien un fort onatge ja des d'ahir a la tarda i fins avui al migdia a tot el litoral català, a excepció de la costa de l'Alt Empordà.

Segons les previsions de l'SMC, les comarques gironines no serien les que més patirien amb el temporal marítim, i en canvi les zones que quedarien més afectades són el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès, on les onades poden superar els tres metres d'alçada. En canvi, a la zona de la Costa Brava es preveu mar de fons. Les onades poden arribar a superar els dos metres i mig d'alçada, en situació de maregassa, a tota la costa catalana, fins avui al migdia. I és que la previsió marca aquesta situació de maregassa a tot el litoral català, però a partir d'avui es preveu que el fenomen sigui de menor intensitat.

Des de la Direcció General de Protecció Civil van demanar ahir a la població que no s'acosti a esculleres i espigons a veure com trenquen les ones pel perill de ser arrossegats dins l'aigua per una onada.

Pel que fa la previsió meteorològica per als propers dies, la pluja serà la protagonista del cap de setmana arreu de les comarques gironines. El pronòstic del Servei Meteorològic mostra que fins dimecres hi ha amenaça de precipitacions, si bé la possibilitat que es produeixin és més elevada durant el cap de setmana. Quant a les temperatures, les màximes baixaran fins els 15 graus aquest dissabte i diumenge, mentre que les mínimes ho faran fins els vuit.