Els caps de la policia de Lloret de Mar i les Franqueses del Vallès faran una permuta i intercanviaran els seus càrrecs a partir de l'1 de maig, segons va cofirmar ahir l'Ajuntament de Lloret. Així, el màxim responsable de la policia de la localitat de la Selva, Xavier López, marxarà l'1 de maig a les Franqueses i el cap policial d'allà, Joaquim Martin, arribarà per dirigir els agents de Lloret. L'Ajuntament de Lloret ha previst per la setmana vinent un acte de comiat a López, al qual ha convidat els agents del cos i als diferents regidors del consistori.

Fonts municipals de les Franqueses del Vallès també van confirmar la permuta i van afegir que els tràmits per fer-ho possible han estat fruit "d'un treball de molts mesos i molta discreció", ja que fins aquests darrers dies no s'ha conegut la notícia.

Així, doncs, a partir de l'1 de maig Joaquim Martín serà el proper cap de policia de Lloret. Martin té 46 anys i ha estat un total de 7 anys al capdavant dels agents de les Franqueses del Vallès, tot i que no de manera seguida. Anteriorment havia estat a la Guàrdia Urbana de Barcelona, a gestió, i també en el departament d'antidisturbis.

La policia de les Franqueses va ser unes de les primeres amb presència a les xarxes socials, especialment a Twitter, segons van explicar les mateixes fonts municipals. De fet, ahir mateix, el seu compte de Twitter va anunciar el relleu al capdavant del cos de policia i van donar la benvinguda a López: "Relleu a la prefectura de la policia local de les Franqueses. Molta sort, Joaquim, al nou destí i benvingut, Xavier, a la nostra organització". Xavier López va declinar ahir fer declaracions.