El grup del Millor i el PSC de Lloret van criticar ahir la gestió que s'està fent de l'Illa de vianants a la localitat i el tancament de la rambla Barnés amb pilones. Els dos grups consideren que s'està creant molèsties als residents de la zona i proposen que quedi obert durant el matí -el Millor- o que s'ajorni la posada en funcionament -el PSC. El Govern creu que de moment el sistema està funcionant "bé", però de tota manera està obert a parlar-ne amb l'oposició.

El Millor va carregar ahir contra el sistema, perquè està creant "malestar i queixes" dels veïns, sobretot per descarregar o anar a buscar algun familiar. Per això, el grup proposa que estigui obert durant tot el matí i es tanqui tarda i nit.

El PSC considera que no s'ha planificat bé abans de tancar la rambla Barnès amb les pilones i això ha provocat "col·lapse" i "molèsties als veïns". A més, creuen que abans de tancar-lo al trànsit s'hauria d'arreglar el carrer i per això demanen que s'ajorni la posada en marxa de les pilones fins que no es reparin els carrers.

Tant el PSC com el Millor critiquen que els residents del casc antic que no tenen aparcament privat no puguin entrar lliurement, sinó que han de presentar una sol·licitud 48 hores d'antel·lació.

El regidor de mobilitat de Lloret, Ignasi Riera, va negar que els residents necessitin aquesta autorització de 48 hores, perquè si necessiten entrar per anar buscar algun familiar amb problemes o descarregar poden demanar-ho amb un interfon. També va recordar que de sis a deu del matí està obert.