La Guàrdia Civil vol rehabilitar la caserna de Figueres

El que planteja el cos és que les poques famílies que hi vivien es traslladin a les instal·lacions que tenen a Peralada

28.04.2013 | 07:45
L´edifici es troba en molt mal estat i l´objectiu és mantenir-lo i arreglar-lo.
L´edifici es troba en molt mal estat i l´objectiu és mantenir-lo i arreglar-lo.

La Guàrdia Civil planteja rehabilitar la façana i part de la caserna que té a Figueres per destinar-la únicament a oficines on s'hi podrien seguir fent gestions. Les famílies que hi viuen -en aquests moments, entre tres i quatre- es traslladarien a les dependències que el cos té a Peralada. Això és el que han manifestat a l'Ajuntament de Figueres i, segons sembla, ja han mantingut els primers contactes amb el departament d'Urbanisme per veure com s'hauria d'afrontar aquesta actuació. El cos ha estudiat múltiples possibilitats durant els darrers temps. És vox populi que les instal·lacions es troben molt degradades i, per això, el consistori els havia proposat cedir-los un local a prop del barri de Sant Joan però, finalment, van declinar l'oferta. Després va especular-se amb la possibilitat que marxessin a Peralada i ara ha arribat la nova proposta.

"El cos pateix dificultats econòmiques com passa en diversos sectors i, segurament, això ha fet que hagin canviat en diverses ocasions d'opinió", assegura el regidor de Seguretat José Luis Yécora. L'edil, que des de fa temps manté contactes amb el cos policial, assegura que aquesta és la darrera opció que els han plantejat. "En una trobada de fa unes setmanes, em van comunicar que la seva intenció era arreglar la caserna del carrer Nou deixant-hi només les oficines per a gestions i que les famílies que hi viuen es traslladessin a la caserna que tenen a Peralada", afirma.

Segons diu, ja han contactat amb Urbanisme perquè el seu objectiu és veure com refer la façana per a mantenir-la més o ?menys com és ara i "arreglar-lo una mica per dins". "Tothom sap que la caserna es troba en unes condicions desastroses i que s'hi havia de fer alguna cosa", afegeix el regidor.

Yécora assegura que quan el consistori el va proposar el trasllat als baixos d'un edifici del carrer Mandri -prop del barri de Sant Joan- el cos hi estava d'acord i tot "estava força lligat". "Fins i tot, s'havia fet un petit projecte, però les dificultats econòmiques van fer que, finalment, es fessin enrere", insisteix el regidor.

Després d'això, els van dir que marxarien del tot a Peralada i "nosaltres vam estudiar alguna manera de quedar-nos l'espai però mai va concretar-se". Fa unes setmanes i amb motiu d'una trobada entre diversos cossos policials, els van manifestar la seva nova intenció. Hi ha hagut els primers contactes i ara caldrà veure com i quan es materialitza l'actuació.

"Estat ruïnós"
El mal estat de la caserna és un tema que fa temps que està sobre la taula. Després de les negociacions per canviar-los d'ubicació, el consistori va anunciar fa un any que els requeriria que la deixessin si no milloraven les seves condicions.

L'exalcalde, Santi Vila, va lamentar llavors que no es concretés el trasllat i va assegurar que l'actual espai que ocupen "amenaçava ruïna". Finalment, però, aquestes peticions no es van acabar portant a terme. Malgrat això, va insistir que l'espai no complia les condicions adequades des del punt de vista urbanístic.

Comarques

Diverses persones passegen i proven ratafies de diversos productors
La pluja aigualeix la Fira de la Ratafia de Besalú

La pluja aigualeix la Fira de la Ratafia de Besalú

El temps ha obligat a traslladar al pavelló firal l'exposició dels 15 productors de licor i això...

Treure´s el carnet de conduir rebent les respostes des de fora

Treure´s el carnet de conduir rebent les respostes des de fora

Enxampen dos homes que haurien pagat 1.600 euros perquè els «cantessin» els resultats ·...

La sanitat gironina millora el temps per tractar l´ictus durant el 2015

La sanitat gironina millora el temps per tractar l´ictus durant el 2015

El període que transcorre entre que el pacient arriba a l´hospital i rep el tractament s´escurça i...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a les comarques gironines

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a les comarques gironines

Fires, teatre, música i altres activitats per no quedar-se al sofà de casa

Atropellen un ciclista de 17 anys en una rotonda a Olot

Atropellen un ciclista de 17 anys en una rotonda a Olot

El jove va haver de ser traslladat a l´hospital d´Olot amb diverses ferides · Els giratoris són un...

Més aigua de mar per «salvar» el Ter

Més aigua de mar per «salvar» el Ter

El Govern posarà la dessaladora de Blanes al 100 % per portar 10 hectòmetres a Barcelona i reduir...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Enllaços recomanats: Premis cinema