Millo diu que els camions no paguen tot el peatge per Foment

El partit respon al recurs dels transportistes dient que la prohibició de la N-II és una "decisió" de la Generalitat

28.04.2013 | 07:45
El portaveu del PP, Enric Millo.
El portaveu del PP, Enric Millo.

El PP "respecta" que els transportistes hagin portat als tribunals les restriccions de pas de camions per la N-II a les comarques gironines. No obstant això, no veuen amb bons ulls les crítiques cap al Ministeri de Foment al qual li demanen que assumeixi el cost dels peatges. El portaveu del PP, Enric Millo, va assegurar ahir que si no fos per l'Estat "els transportistes haurien de pagar-ho tot ells". "És una prohibició que ha decidit la Generalitat i, a més, té com objectiu reduir la sinistralitat en aquesta via", va assenyalar. Els populars ressalten que els transportistes tenen "tot el dret" a defensar els seus interessos però que les administracions han de vetllar pel benestar de tots els ciutadans.

Els transportistes han decidit portar als tribunals les restriccions de pas de camoins per la N-II entre Maçanet de la Selva i la Jonquera. Les dues organtizacions majoritàries del sector, la CETCAT i la COT, han interposat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra aquesta mesura vigent des del divendres passat. Els transportistes ressalten que la mesura criminalitza el sector i el perjudica econòmicament. L'escrit que han interposat assegura que l'únic responsable de la situació que viu la N-II és el Ministeri de Foment per "no haver-la desdoblat" i, per tant, subratllen que és qui ha d'assumir els danys i perjudicis que genera aquest fet i pagar el cost total dels peatges.

Una visió que no comparteix el PP. El seu portaveu, Enric Millo, va ressaltar que la prohibició és una decisió que va prendre la Generalitat. "Aquesta mesura és un esforç molt important però era clau però cal garantir la seguretat de la N-II", va destacar. A més, Millo va insistir en què es tracta d'una mesura "provisional" fins que es desdobli la via. "El desdoblament no és un projecte abandonat", va afegir.
En aquesta línia, Millo va assegurar que si no fos per l'Estat que bonifica entre el 35% i el 50% del cost del peatge segons el recorregut i la procedència dels conductors, els transportistes haurien de pagar "ells sols" totes les despeses. "És molt raonable que defensin els seus interessos econòmics però l'administració està per vetllar l'interès de tots els ciutadans i no només d'un sector", va concloure.

Comarques

Els fiscals han de revisar en 15 dies 3.400 casos pendents a Girona

Els fiscals han de revisar en 15 dies 3.400 casos pendents a Girona

Els que no s'hagin inspeccionat hauran d'anar a judici només amb les diligències que s'hagin fet...

El Banc dels Aliments de Girona rep una donació de 6.500 litres de llet

El Banc dels Aliments de Girona rep una donació de 6.500 litres de llet

Les prestatgeries del magatzem del Banc dels Aliments de Girona ahir es van omplir de llet, un...

Sant Gregori estrena nous semàfors amb llums LED

Sant Gregori estrena nous semàfors amb llums LED

L'Ajuntament de Sant Gregori ha instal·lat lluminaries LED a les dues principals cruïlles de...

L´Estat inicia les obres per fer un pas de fauna a l´A-2 a Fornells

L´Estat inicia les obres per fer un pas de fauna a l´A-2 a Fornells

La infraestructura servirà perquè els animals puguin creuar la carretera connectant ecològicament...

El Govern autoritza 49 xiringuitos a les platges gironines

El Govern autoritza 49 xiringuitos a les platges gironines

Territori també dóna el vistiplau a 71 espais no comercials d'ús gratuït i 47 canals per a...

Enllaços recomanats: Premis cinema