El ple de l'Ajuntament de Roses votarà aquest vespre la interposició d'una querella criminal contra Eloy J.M., que el 16 de maig del 2011 -en plena campanya electoral- va presentar una denúncia contra l'alcalde davant de la Guàrdia Civil. La denúncia, que ha estat arxivada per la justícia en no trobar-hi indicis de delicte, acusava l'actual batlle, Carles Páramo, d'haver aprofitat la seva situació per influir en la requalificació de la finca d'un hotel adquirit per un familiar seu. Ara el consistori vol defensar l'honorabilitat i prestigi de Páramo així com la d'altres funcionaris i tècnics que, sense donar noms, també es van esmentar a la denúncia.

Des de l'Ajuntament es vol portar el cas de la denúncia falsa davant de la justícia per arribar al fons de la qüestió. "Creiem clarament que Eloy J.M. és un home de palla, perquè es veu que la denúncia no la va redactar ell, que només hi va posar el nom i es va avenir a firmar-la quan la va portar a la Guàrdia Civil", explica l'advocat Carles Monguilod que portarà el cas per encàrrec de l'Ajuntament. Consideren que es tracta d'una denúncia falsa amb "tota la mala intenció per perjudicar la imatge de l'alcalde", afegeix el lletrat.

És per això, que el consistori es veu "moralment obligat" a presentar la querella per perseguir el que consideren una maniobra per "embrutir" el nom de l'Ajuntament i dels seus empleats.

La denúncia falsa interposada

Eloy J.M. va presentar una denúncia el 16 de maig del 2011 "contra Carles Páramo i els funcionaris i tècnics que haguessin participat en els fets que es denuncien per incórrer en presumptes delictes contra l'administració pública previstos en els articles 440, 407, 428 i 439 del Codi Penal'. Ho va fer en plena campanya electoral dels comicis municipals, moment en què Páramo era el candidat de CiU -fins al 2008 havia estat alcalde però els socialistes van guanyar les eleccions i des de llavors estava a l'oposició- i ho va presentar davant de la Fiscalia Especial per la Repressió dels Delictes Econòmics relacionats amb la corrupció.

Concretament, el que es denuncia és "el repetit intent d'obtenir majors beneficis urbanístics" en el procés de redacció del POUM de Roses, per afavorir la propietat d'un familiar molt pròxim a Páramo, que va adquirir l'Hotel Casa del Mar per la societat mercantil Casa del Mar S.L. Segons el document presentat, es diu que hauria obtingut un "augment de més del doble d'edificabilitat" respecte altres finques amb la mateixa tipologia per evitar així que quedés fora de l'ordenació.

El Jutjat d'Instrucció número 8 de Figueres va acordar el 10 de setembre del 2012 arxivar el cas tot dient que "dels fets denunciats, no apareix degudament justificada la perpetració d'un fet que sigui constitutiu d'infracció penal".