El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de Palafrugell presenta avui al ple una moció que pretén "evitar que es torni a produir un forat de 106.000 euros en pròxims exercicis a l'Institut Municipal d'Esports". La preocupació dels republicans, ha explicat el seu portaveu Sergi Sabrià, rau que l'equip de govern (PSC i CiU) no preveu cap mesura de futur per intentar donar una viabilitat a l'àrea d'esports del municipi.

Segons Sabrià, són diferents causes, entre elles la mala gestió, la falta de previsió de la disminució d'abonats i usuaris, la falta de visió de futur, la que ha provocat que aquesta àrea "es vegi abocada a un continu dèficit i cal ser valent i prendre mesures, no es pot funcionar com fa deu anys".

Així, la moció republicana demana que en el termini de tres mesos el govern porti un pla de viabilitat a cinc anys vista d'aquest Institut i tingui en compte diferents variables com la competència.

També demana ERC en la moció que el regidor delegat només tingui atribucions institucionals sense responsabilitats econòmiques ja que el mateix alcalde i regidor d'Hisenda, Juli Fernández, davant el silenci del propi regidor d'esports fou qui donà les explicacions econòmiques en ser ell, amb pròpies paraules, "el responsable de les partides econòmiques", recorda el republicà.

Sergi Sabrià manifesta que "s'ha tapat el forat d'aquest any però s'ha de ser valent i prendre decisions per assegurar el futur de les instal·lacions esportives, entre elles la piscina, i no tenir problemes de funcionament com en altres piscines de les comarques gironines".