Els camions de gran tonatge que circulen per l'AP-7 entre la Jonquera i Maçanet de la Selva podran acumular a partir de l'1 de juny un descompte de fins el 67% en el preu del peatge, després que la concessionària de l'autopista, Abertis, anunciés ahir un nou programa de descomptes mensuals de fins el 13% a totes les autopistes de l'Estat, amb un nou programa anomenat "Truck Plan". Aquesta reducció de preu s'afegirà a les bonificacions que reben des del passat 19 d'abril els camions de quatre o més eixos per la prohibició de circulació per la N-II, amb pas obligat per l'AP-7, que són del 35% pels vehicles que travessen el tram sencer des de la Jonquera fins a Maçanet, i de 50% pels que fagin trànsits interns.

Segons els càlculs de la concessionària, els descomptes podrien arribar a beneficiar amb una reducció de fins el 67% del peatge els transportistes que fagin recorreguts interns per l'AP-7. Així, per exemple, un camió que fagi diàriament el trajecte d'anada i tornada entre la sortida de Girona Sud i la de l'Escala (que tindria un cost mensual d'uns 200 euros sense cap bonificació), pot tenir a partir del mes de juny la reducció del 50% del peatge per la prohibició de pas per la N-II, a més d'un 5% addicional que ara ofereix Abertis als conductors que utilitzin la via més freqüentment. Sumats els descomptes, la reducció vers el preu original seria d'un 67%, segons la concessionària.

Reducció segons la distància

En aquests recorreguts curts, la disminució de tarifa serà menor, ja que anirà en funció de les distàncies. Així, el camió que fagi diàriament el trajecte d'anada i tornada entre Barcelona i la Jonquera (calculada en uns 1.142 euros sense descomptes), tindran el 35% de la bonificació per fer el recorregut sense de Maçanet a la Jonquera, més un 13% addicional amb la nova oferta d'Abertis. Segons va exposar la concessionària, aquestes dues reduccions acabarien comportant una rebaixa de fins al 43% del preu inicial del peatge per als transportistes.

Aquests descomptes que es posaran en marxa a partir de l'1 de juny aniran des del 5% del consum per als clients amb un consum mensual inferior a 300 euros al mes; del 10% del preu del peatge per als que facin una despesa d'entre 300 i 600 euros mensuals; i del 13% per als transportistes que acumulin un consum mensual superior als 600 euros.

La concessionària va informar que a partir de la seva posada en marxa, el programa de descomptes substituirà els actuals programes Bonotac i Tacconsum per a vehicles pesants, i s'estendrà a la totalitat de la xarxa d'Abertis autopistes a l'Estat espanyol. Addicionalment, també se sumarà el consum per les estades realitzades als Truck Parks.