Un total de 65 municipis gironins s'han afegit a la campanya de conscienciació ciutadana "Els segons compten" impulsada per la Societat Espanyola de Cardiologia en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa insta a trucar al 112 en lloc d'anar directament a l'hospital o al Centre d'Atenció Primària ja que és aquest Servei el que actua amb més rapidesa i millor deriva els pacients als centres sanitaris més adequats segons la seva simptomatologia.

En aquest sentit, el passat dilluns es va iniciar amb la col·laboració de l'ajuntament de Salt un cicle de xerrades informatives dirigides a la població que pretén conscienciar que la rapidesa del diagnòstic és decisiva per evitar riscos majors. La primera xerrada que s'ha fet a la província va ser a Salt a càrrec del doctor Ander Regueiro, cardiòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona i un dels responsables de campanya.

Un 3,3% menys

En el marc espanyol, la campanya s'ha iniciat a Catalunya perquè, gràcies al protocol del Codi Infart s'ha aconseguit reduir el nombre de morts per infart de miocardi fins el 3,3% en les primeres hores (una de les millors taxes de mort per infart d'Europa).

Els municipis de l'Alt Empordà adherits a la campanya són: Cabanes, Castelló d'Empúries, Cistella, Figueres, La Jonquera, L'Escala, Llançà, Navata, Ordis, Palau-saverdera, Pedret i Marzà, Pont de Molins, Roses, Vilafant i Vila-sacra. Del Baix hi ha Begur, Calonge, Castell d'Aro, la Bisbal de l'Empordà, Llagostera, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí. Del Pla de l'Estany, Banyoles i Porqueres, mentre que al Gironès hi ha Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Llagostera, Quart, Salt, Sant Andreu Salou, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter. Els municipis de la Garrotxa adherits a la campanya són: Argelaguer, Besalú, Olot, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan de les Fonts, Santa Pau i la Vall d'en Bas. De Ripoll hi ha Campdevànol, Camprodon, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. De la Cerdanya, Bolvir i Puigcerdà. I de la Selva, Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de la Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Hilari de Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar, Vidreres.