L'Ajuntament de Vidreres ha començat les obres de rehabilitació de l'antic ajuntament de la localitat -la Casa de la Vila- que es troba "en molt estat" i que té previst finançar gràcies a l'estalvi. Les obres, que tindran tres fases, es pagaran amb l'estalvi que el consistori ha obtingut en l'adjudicació dels treballs per millorar l'escorxador i amb el romanent de tresoreria positiu dels comptes de 2012. Les obres tenen un cost total previst de 250.000 euros.

L'Ajuntament de Vidreres ha iniciat fa pocs dies la primera fase de les obres per rehabilitar la Casa de la Vila. Els treballs consisteixen a refer tota la façana de l'edifici i tenen un cost d'uns 110.000 euros. Les realitzarà l'empresa Formes Modernes, que és de Vidreres. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va destacar que "l'edifici s'estava caient i està en molt mal estat", per això van creure necessari fer l'actuació.

La rehabilitació, però, té molta relació amb un altre projecte: la reforma de l'antic escorxador. L'Ajuntament també ha iniciat aquestes obres, que té previst que puguin estar enllestides a finals d'agost o al setembre. En aquest cas, el consistori va rebre una subvenció del Puosc i les obres tenien un cost inicial de 280.000 euros. Un cop es va treure a concurs, però, l'empresa guanyadora -Viñas- va fer una baixada d'uns 100.000 euros al preu, de manera que es va comprometre a fer els treballs per 180.000 euros. I el consistori ha decidit destinar aquests diners per a la primera fase de la rehabilitació de l'antic ajuntament. A l'antic escorxador s'hi farà un punt de dinamització econòmica del municipi i s'hi ubicarà una oficina de turisme.

Segons va explicar l'alcalde, en la segona fase de les obres de la Casa de la Vila tenen previst rehabilitar la part de l'edifici on hi havia l'antiga biblioteca de la localitat per ubicar-hi els Jutjats de Pau del municipi. A més, està previst poder reformar i ubicar uns lavabos on ja hi havien estat quan era la biblioteca. Aquesta segona fase té un cost previst d'uns 80.000 euros. I en la tercera fase, es preveu poder posar al dia la sala d'actes, que és l'espai on se celebren els plens municipals. En aquest cas, el cost estaria al voltant dels 60.000 euros. Aquestes dues fases està previst que es puguin licitar en les properes setmanes.