o tenen sort amb la climatologia els organitzadors de la Fira de Cerveses Artesanes (Birrasana) de Blanes. En la seva tercera edició,una altra vegada ha estat més protagonista l'aigua que la cervesa. Per això, "una moguda", que durant tot el darrer cap de setmana d'abril hauria propiciat, d'una banda, una multitudinària manifestació gastronòmica i lúdica i de l'altra, un impuls a l'activitat comercial blanenca, va quedar lleugerament aigualida per la pluja.

No és bo ni racional creure en maleficis i/o malastrugança, però, a vegades quan la mala sort es torna recurrent potser valgui la pena plantejar-se algun canvi. Com ara un canvi de data? Sí, un canvi que allunyi la celebració de la fira de la primera meitat de la primavera i l'acosti a l'estiu. Com més cap a l'estiu, tot i la dificultat de preveure aquestes coses, la probabilitat de patir un prolongat temporal de llevant, seria molt menor. D'altra banda, encara que els bons afeccionats m'ho qüestionaran amb l'argument irrefutable que la cervesa és bona i té els seus moments durant tot l'any, un plus de sol i de calor augmentarien les expectatives d'èxit d'una fira com aquesta.

Ho deia al principi: tots els qui aboquen temps, energia, expectatives i il·lusió en el Birrasana no estan tenint sort. Una sort que sens cap dubte mereixen pel seu treball i la seva perseverança.

Una sort que algun any, ben aviat, ha de canviar per premiar a tot aquests "artistes" de la elaboració de cerveses artesanes. Un producte que a Catalunya està assolint una qualitat i un reconeixement de primer nivell i que fins i tot ha col·locat una marca blanenca a un pas d'entrar en el mercat dels Estats Units.

Inicialment, no tenia previst parlar en aquestes ratlles de cap altre líquid que no fos aigua o cervesa. Però, encara que ja fa uns mesos vaig dedicar tot un article al tema, no me'n puc estar de constatar, novament amb perplexitat, que una vegada més, en les exitoses Jornades de l'arròs (13a edició)que endeguen cada primavera a Lloret de Mar, els vins catalans, els vins de proximitat, tornen a ser els grans absents de les cartes dels menús proposats.